Nieuwe recepten

Zijn deze voedingsmiddelen gedoemd te verdwijnen?

Zijn deze voedingsmiddelen gedoemd te verdwijnen?

Kun je je een wereld voorstellen waarin je favoriete voedsel niet bestond?

Een deel van het voedsel dat we dagelijks eten, kan binnen enkele decennia verdwijnen.

Kun je je een wereld voorstellen waarin je favoriete voedsel niet bestond - waar je niet gemakkelijk een verlangen naar chocolade kon stillen door een chocoladereep te pakken bij de dichtstbijzijnde supermarkt? Of een wereld waar koffie drinken een luxe was in plaats van een noodzaak omdat het te zeldzaam en te duur is om elke dag te drinken? En wat als je nooit meer zoete ahornsiroop op je pannenkoeken zou kunnen druppelen?

Zijn deze voedingsmiddelen gedoemd te verdwijnen? (Diavoorstelling)

Als u deze voedingsmiddelen niet direct beschikbaar heeft, kan dit uw ergste nachtmerrie zijn. De waarheid is dat veel van het voedsel dat we dagelijks eten in gevaar is en dat sommige binnen enkele decennia kunnen verdwijnen.

Voedsel kan in gevaar komen wanneer mensen hun eetgewoonten veranderen, wanneer een virale ziekte een hele soort uitroeit, wanneer veranderingen in weerspatronen en temperaturen het voor een gewas een uitdaging maken om te groeien, of om verschillende andere redenen.

Een bijzonder verwoestende ziekte die bekend staat als Panama-ziekte bedreigt de wereldvoorraad van bananen. Stijgende temperaturen en veranderende regenpatronen als gevolg van de opwarming van de aarde creëren ongeschikte omstandigheden voor de teelt van de chocola gewas, cacao. De productie van ahornsiroop, de partner-in-crime van de pannenkoek, neemt af als gevolg van lagere niveaus van regenzuur, extreme weersomstandigheden en plagen door de opwarming van de aarde.

Dus we vragen ons af: zijn deze voedingsmiddelen gedoemd te verdwijnen? Lees verder voor meer informatie over deze en andere bedreigde voedingsmiddelen.


Voedingsmiddelen om vakantiestress nu meteen te laten verdwijnen

In tegenstelling tot veel mensen, verkies ik de weken voorafgaand aan Kerstmis en Nieuwjaar boven de eigenlijke vakantiedagen. Ik vind het heerlijk om de perfecte cadeautjes te vinden, ze bij het vuur in te pakken en kerstspulletjes te bakken. (Ahem, gezonder voor jou, zoals deze koekjes met 100 calorieën.)

Ondanks mijn gejuich, eindig ik uiteindelijk gestrest en chagrijnig omdat ik mezelf te dun verspreid om Kerstmis te vieren met beide kanten van mijn man en mijn familie (die meer dan 400 mijl uit elkaar wonen!) Dus voor degenen onder jullie die ook overweldigd zijn door alles de vakantievoorbereidingen en zijn NU chagrijnig (of zullen binnenkort zijn, zoals ik) hier zijn enkele tips voor wat je kunt eten en wat je kunt doen om vakantiestress te verslaan. Begrijp me niet verkeerd, ik probeer niet ongezond, emotioneel eten te promoten. Er zijn enkele gezonde voedingsmiddelen en oplossingen die door de wetenschap worden ondersteund en die kunnen helpen.

stressfactor: Je mist de "happy" in Happy Holidays.
Hoe het te verslaan: Afgezien van de beproefde trucs van het versieren van je huis en het spelen van vakantiemuziek om je te helpen in de vrolijke seizoensgeest te komen, moet je nadenken over wat je eet. In een recent onderzoek onder bijna 3.500 mannen en vrouwen gepubliceerd in de British Journal of Psychiatry, waren degenen die aangaven in het voorgaande jaar een dieet te hebben gevolgd dat rijk was aan onbewerkte voedingsmiddelen, minder geneigd om zich depressief te voelen dan degenen die veel desserts, gefrituurd voedsel, bewerkt vlees, geraffineerde granen en vetrijke zuivelproducten aten. Eerdere studies hebben aangetoond dat antioxidanten in fruit en groenten en omega-3-vetzuren in vis geassocieerd zijn met een lager risico op depressie. Foliumzuur, een B-vitamine die wordt aangetroffen in bonen, citrus en donkergroene groenten zoals spinazie, beïnvloedt neurotransmitters die van invloed zijn op de stemming. Het is mogelijk dat de beschermende werking van het volledige voedseldieet voortkomt uit een cumulatief effect van deze voedingsstoffen.

stressfactor: Je hebt geen tijd om te sporten.
Hoe het te verslaan: Je agenda staat boordevol vakantiefeesten, en je moet versieren, winkelen, inpakken en koken.hoe zou je tijd hebben? Het is de moeite waard om (op zijn minst een beetje) tijd te maken: onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging kan helpen stress en depressie te verminderen, waarschijnlijk omdat lichaamsbeweging de aanmaak van feel-good endorfines in de hersenen bevordert. Maak je echter geen zorgen als 30 minuten tijd niet haalbaar is - zelfs korte oefeningen kunnen je een boost geven. Verdeel het in kleinere intervallen van 10 of 15 minuten als dat handiger is. Als dat nog steeds te veel vraagt, probeer dan deze eenvoudige manieren om meer lichaamsbeweging te krijgen: sla de lift over en neem de trap, parkeer je auto aan het einde van de parkeerplaats of dwaal door het winkelcentrum in plaats van online je kerstinkopen te doen.

stressfactor: Gewichtstoename - tussen de op eten en drinken gerichte vakantiefeesten en dan de vakanties zelf, lijkt het te gemakkelijk om extra kilo's in te pakken.
Hoe het te verslaan: Het goede nieuws is dat de meeste Amerikanen tussen Thanksgiving en Nieuwjaar slechts ongeveer een pond aankomen. Het slechte nieuws is dat de helft van onze jaarlijkse gewichtstoename is - en uit onderzoek blijkt dat we de neiging hebben om het niet te verliezen wanneer het feesten eindigt.

Een gemakkelijke manier om u te helpen uw gewicht tijdens de feestdagen onder controle te houden, is door simpelweg de porties te controleren. Laat de voedselweegschaal en maatbekers thuis en probeer in plaats daarvan deze: Een saladebord of bord voor kinderen is perfect voor uw hoofdmaaltijd. Gebruik een kleine kom voor soep en een witte wijnglas in plaats van een groot rode wijnglas.

Een ander geheim om gewichtstoename te voorkomen - zonder dieet - is om meer vezels te eten. Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die hun vezelinname over een periode van 2 jaar verhoogden, over het algemeen gewicht verloren. Degenen die de vezels in hun dieet verminderden, wonnen. Probeer het zelf: als je 2.000 calorieën per dag binnenkrijgt, probeer dan je vezel met 16 gram te verhogen.

stressfactor: Je hebt tonnen te doen en don&apost hebben genoeg energie.
Hoe het te verslaan: Wat je ook doet, sla geen maaltijden over. En als je toch eet, zorg er dan voor dat je maaltijden wat mager eiwitrijk voedsel bevatten (denk aan: zijsteak, een kippenborst zonder vel, vis of bonen), vooral tijdens de lunch, met veel volle granen, fruit en groenten. Ze houden je langer tevreden en zorgen ervoor dat je je energieker en productiever voelt. Het eiwit tijdens de lunch helpt je om die middagdip te voorkomen. Kies ook verstandig als het om koolhydraten gaat, vooral als je hardloopt: stress leidt vaak tot een verlangen naar koolhydraten omdat ze serotonine stimuleren, wat een kalmerend effect heeft. En als je in die gestresste toestand verkeert, kun je gemakkelijk bezwijken voor chips, koekjes, pretzels of andere snacks met geraffineerde koolhydraten.

stressfactor: Je krijgt niet genoeg slaap.
Hoe het te verslaan: Als het kwaliteit is, niet kwantiteit, waar je naar hunkert, kan er een voedselcombinatie zijn om te helpen. Specialisten raden een pre-slaapsnack aan die rijk is aan koolhydraten en een beetje eiwit bevat. Deze combinatie zou het tryptofaangehalte in de hersenen verhogen, waardoor je beter slaapt. Probeer magere yoghurt met een snufje muesli, een klein bakje havermout of een gesneden appel met een beetje pindakaas.


Deze voedingsmiddelen zullen verdwijnen uit de schappen van de supermarkt, zeggen experts:

Een paar universiteitsprofessoren waarschuwen dat de pandemie van het coronavirus op lange termijn gevolgen kan hebben voor de voedselvoorzieningsketen, wat zal leiden tot een beperkte beschikbaarheid van enkele van de meest populaire voedselproducten.

Er zijn massa's zenuwslopende berichten geweest over hoe de pandemie van het coronavirus zowel de nationale als de wereldwijde voedselvoorziening heeft verstoord. Nu de bijna landelijke afsluiting is beëindigd en een groot deel van het land is begonnen met een langzame en veilige heropening, zijn lege schappen van supermarkten teruggekeerd naar hun vorige, ingepakte status.

De pandemie van het coronavirus zal de voedselvoorzieningsketens echter blijven verstoren – tenminste totdat er een betrouwbaar therapeutisch middel of vaccin op grote schaal beschikbaar is – aangezien werknemers in de hele sector te maken blijven krijgen met mogelijke infecties. In een interview met Business Insider identificeerden Miguel Gomez, hoogleraar landbouweconomie aan de Cornell University, en Carolyn Dimitri, universitair hoofddocent voeding en voedselstudies aan de NYU, manieren waarop voedselvoorzieningsketens kunnen worden beïnvloed.

Gomez en Dimitri merkten op dat voedingsmiddelen die langere verwerkingstijden nodig hebben of die worden geproduceerd in overvolle faciliteiten, waarschijnlijk te maken zullen hebben met onderbrekingen in de levering. "Omdat de landbouw zo arbeidsafhankelijk is, zal als je tijdens het plantseizoen of het oogstseizoen een enorme uitbraak krijgt (en het is een beetje moeilijk te voorspellen wanneer dat zal gebeuren), het vermogen van mensen om op de boerderij te werken, wordt verstoord of in de verwerkingsfaciliteiten, en er zullen voortdurend problemen zijn", merkte Dimitri op. Als gevolg hiervan hebben shoppers mogelijk minder keuzes als het gaat om een ​​aantal verschillende voedingsmiddelen.

Vleesproducten die afkomstig zijn van verwerkingsfaciliteiten zoals rundvlees, varkensvlees en gevogelte, behoren tot de producten die worden vermeld als producten waarvan het aanbod beperkt zal zijn. Omdat vleesverwerkingsfabrieken overvol en slecht geventileerd zijn, kunnen ze dienen als petrischaaltje voor de verspreiding van de besmetting - en bijna twee dozijn verwerkingsfabrieken zijn al gesloten vanwege uitbraken. Als gevolg hiervan hebben tal van vleesverwerkers gewaarschuwd voor een dreigend vleestekort.

Geïmporteerde producten, zoals kaas, zullen ook beperkt zijn, volgens Gomez, die Business Insider vertelde: "Veel landen die grondstoffen exporteren, maken zich zorgen over voedselzekerheid. In reactie daarop beperken sommigen de export van bepaalde grondstoffen om voldoende beschikbaarheid in de landen te garanderen. "

Ook zeer bederfelijke voedingsmiddelen zoals broccoli, appels en bessen zullen moeilijker te verkrijgen zijn. "In termen van waar we consumenten meer van zien kopen, zien we dingen die ze voor een lange tijd kunnen bewaren," zei Gomez. "Ze kopen bijvoorbeeld liever appels omdat die langer houdbaar zijn in de koelkast dan broccoli of dingen die erg bederfelijk zijn."

Dimitri merkte op dat de veranderingen in de voedselvoorziening zich waarschijnlijk pas in de winter zullen openbaren. "We gaan naar het Amerikaanse binnenlandse productieseizoen en we hebben de neiging om de meeste producten tot de vroege winter te leveren, dus ik verwacht geen enorm effect in de supermarkt totdat we een seizoenswisseling hebben", zei ze. . "En dan zijn de oorzaken natuurlijk een tekort aan arbeidskrachten in andere landen, en verstoring van hoe snel dingen door de toeleveringsketen kunnen stromen, en dan zul je op weg naar de VS bederven van je product."

Voor meer informatie, zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze dagelijkse nieuwsbrief om het laatste nieuws over boodschappen te ontvangen, en bekijk de grootste verandering in de schappen van de supermarkt die u kunt verwachten.


Deze kruidenierswinkel staat op het punt voorgoed te verdwijnen

Amerikaanse diëten omvatten nu een breed scala aan voedingsmiddelen van over de hele wereld. Ingrediënten zoals vissaus, kurkuma en kokosmelk hebben hun weg gevonden naar pantry's in het hele land, omdat ze mainstream-ingrediënten zijn geworden in de thuiskeuken en op restaurantmenu's. En toch zijn deze artikelen nog steeds te vinden in hun eigen aangewezen gangpad - vaak aangeduid als 'etnisch' - in veel supermarkten.

Nou, dat zal waarschijnlijk niet lang meer het geval zijn. Volgens Business Insider weerspiegelt het bestaan ​​van de 'etnische' kruidenierswinkel niet langer de gevoeligheden van het winkelend publiek, vooral niet die van jongere Amerikanen. Daarnaast spreken consumenten en voedselmerken steeds meer over de ondertonen van marginalisering die een dergelijke segregatie van populaire voedingsmiddelen lijkt op te roepen. Deze secties, ook wel bekend als de 'internationale' gangpaden (of 'Aziatische' en 'Spaanse' gangpaden zoals Walmart ze noemt), voegen voedsel samen op een manier die hun status van buitenstaander benadrukt.

Zoals Epicurious uitlegt, werd 'etnisch' gebruikt om voedingsmiddelen te beschrijven die populair waren in andere culturen en niet in het typische Amerikaanse dieet. Nog niet zo lang geleden werd Italiaans eten als etnisch beschouwd, net als Duitse hotdogs en Joods roggebrood. In de loop van de tijd migreerden deze voedingsmiddelen echter naar de belangrijkste gangpaden van de supermarkt vanwege de vraag en de frequentie waarmee Amerikanen ze als basisvoedsel adopteerden. Toch zijn er tal van producten die in de "etnische" voedselgang in supermarkten blijven, wat zowel voor het winkelend publiek als voor voedselmerken problematisch is. (Gerelateerd: 8 boodschappen die binnenkort schaars kunnen zijn.)

Beroemde chef-kok David Chang betoogde dat het probleem niet is of Amerikanen deze 'etnische' voedingsmiddelen al dan niet in hun reguliere dieet hebben opgenomen, maar met de verouderde perceptie van de supermarkt. "Al het voedsel in het etnische voedselpad is al geaccepteerd. Dus waarom hebben we ze eigenlijk?" vroeg hij in een interview in 2019 met De Washington Post. Met andere woorden, waarom kunnen noedels niet in het pastapad leven en marinebonen met andere peulvruchten?

Changs punt wordt bevestigd door het feit dat millennials meer geïnteresseerd lijken te zijn in voedsel met een mondiale oorsprong dan enige andere generatie vóór hen, deels omdat allochtone millennials bijna twee keer zoveel kans hebben om goedbetaalde, hoogopgeleide mensen te zijn dan de vorige generatie, met een grotere koopkracht die de vraag naar divers voedsel voedt. Er is ook een golf van Amerikaanse shoppers die wereldwijde ingrediënten omarmen vanwege hun gezondheidsvoordelen (matcha latte, wie dan ook?) En hunkeren naar smaken.

Een toename van de vraag naar "etnische" boodschappen zou gepaard moeten gaan met een toename van de schapruimte die eraan is gewijd, maar momenteel lijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Miguel Garza, de CEO van Siete Family Foods, vertelde Business Insider dat 'etnische' voedingsbedrijven vaak concurreren om zeer beperkte schapruimte omdat ze op één hoop worden gegooid. "Ik begrijp het niet. Als zoiets als salsa nu de nummer 1 smaakmaker in de VS is, waarom zou het dan naar één gangpad worden verwezen?" hij zei.

Voor meer sociale veranderingen die plaatsvinden in de supermarkt, bekijk 10 boodschappen die je nooit meer onder dezelfde naam zult vinden. En vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws over de boodschappen rechtstreeks in je inbox te ontvangen.


10 smakeloze recepten waarvan je je schaamt

Je weet dat je deze leuke, smakelijke, smakeloze recepten gemaakt met Cool Whip, Jell-O, instant pudding en meer!

Hoeveel klassieke receptfavorieten bevatten minder dan glamoureuze ingrediënten zoals Velveeta, Jell-O of Cool Whip? Natuurlijk, deze bewerkte voedingsmiddelen hebben misschien lange ingrediëntenlijsten en kunnen plakkerig worden genoemd, maar ze zorgen zeker voor smakelijke traktaties! De volgende keer dat je op weg bent naar een potluck, houd je hoofd hoog als je een van deze smakeloze recepten meeneemt en zie het verdwijnen. Niemand kan een goed weerstaan white trash recept )

Wat zijn enkele van je favoriete low-class recepten? Een van mijn favoriete voorbeelden is fruitsalade met mini marshmallows. Deze smakelijke traktatie was een must bij elke vakantiemaaltijd toen ik opgroeide. Als je het nog niet hebt geprobeerd, nemen de marshmallows het vruchtensap een beetje op en worden ze zacht. Ze voegen zo'n mooie, zoete smaak en leuke textuur toe aan een gewone fruitsalade.

Marshmallow-fruitsalade was een standaardgerecht in Mississippi, maar ik werd belachelijk gemaakt in Californië toen ik mensen erover vertelde. Blijkbaar zijn San Franciscanen te hoog in het vaandel voor marshmallows in hun fruit, maar ik niet! Ik hou van de smaak en de nostalgie ervan.

Die grote familiediners waar we de? recepten voor rednecks Ik herinner me liefdevol zijn vervaagd. Mijn familie heeft zich verspreid. Mijn oma is overleden. Haar huis is onlangs met de grond gelijk gemaakt omdat het zo in verval was en haar eigendom heeft een nieuwe eigenaar. Nu hoef ik alleen maar de herinneringen vast te houden, en eten is altijd een goede manier om herinneringen op te halen! Wat zijn enkele recepten die je dierbaar zijn, ook al zijn ze niet erg luxe?

Bekijk deze 10 smakelijke recepten die onweerstaanbaar zijn!

categorieën: Receptoverzichten
tags: toetje, potluck
voor het eerst gepubliceerd: 30 maart 2016

Over Andi Gleeson

Andi Gleeson is de auteur van The Weary Chef, een vriendelijke receptenblog gericht op snelle en gemakkelijke dinerrecepten. Ze is een moeder van twee wilde kleine jongens in Austin, TX. Haar obsessies zijn Target-shoppen, glitternagellak en Mexicaans eten.

Volg Andi zeker op Pinterest en Facebook voor een dagelijkse dosis lekkere recepten!


55 eenvoudige recepten voor fingerfood waar iedereen dol op zal zijn

Iedereen weet dat het meest aanlokkelijke onderdeel van een feest de hapjes zijn. (En laat ons niet eens beginnen met kaasplanken.) Maar het is tijd om verder te gaan dan wat u weet over feestmaaltijden: laten we de standaard rauwkostschotels en frietdip inruilen voor iets spannenders. Als je op zoek bent naar inspiratie, waarom probeer je dan niet een van deze 55 eenvoudige recepten voor fingerfood voor een menigte? We hebben alles, van uittrekbare broden van het volgende niveau tot hapklare poppers tot zelfs opties voor veganisten. We brengen de wijn - tot vanavond.


Dat chique steakdiner zal later niet zo romantisch lijken

Of je nu bij je favoriete lokale restaurant iets verderop bestelt of het zelf thuis grilt, een enorme Wagyu-steak of Kobe-ribeye is het toppunt van chique date-night-gerechten. Maar als je je overgeeft aan een enorm stuk vet rood vlees, kun je later op de avond problemen krijgen, waarschuwde Shari Lieberman, voedingswetenschapper en inspanningsfysioloog uit New York City, in een interview met Herenjournaal. "De meeste mannen weten dat verzadigd vet en cholesterol de bloedvaten vernauwen die het hart voeden en het risico op een hartaanval vergroten," zei ze. "Maar ze vernauwen ook de slagaders die bloed naar de penis transporteren, wat bijdraagt ​​aan erectiestoornissen [ED]."

Voor vrouwen kan een grote portie vlees ook problematisch zijn, benadrukte Dr. William Chey, een professor aan de Universiteit van Michigan en adviseur van de International Foundation for Functional Gastrointestinal Disorders. kosmopolitisch. "Gas geassocieerd met rood vlees is geuriger vanwege chemicaliën die het in de dikke darm produceert", waarschuwde de expert.


Probeer deze no bake-koekjes die zelfs kinderen thuis kunnen maken

Hoogtepunten

Er is niets bevredigender dan een knapperig koekje in een warme kop thee te dopen en op de kleverige textuur te bijten. We houden sowieso van veel te veel koekjes, allemaal dankzij hoe geruststellend, gezond en heerlijk die knapperige hapjes zijn. Niet alleen wij, zelfs de kinderen smullen van die rijke, boterachtige hapjes boordevol chocoladeschilfers, noten of droog fruit. Wist je dat je in je keuken een bord vol heerlijke koekjes kunt maken? Ja, je leest het goed!

We geven je een eenvoudig koekjesrecept dat minimale tijd en ingrediënten vereist. En nee, je hebt geen oven nodig, zelfs geen magnetron! Voor dit no-bake koekjesrecept hoef je alleen maar suiker op te lossen met boter en melk, te roeren met havermout, cacao, vanille-essence en pindakaas. Maak koekjes van het beslag in een schaal en laat afkoelen tot het gestold is. Voila, je hebt heerlijke no-bake cookies klaar om van te genieten! En zonder dat u hoeft te koken, laat uw kinderen deze koekjes voor u maken!

Behalve dat het veelzijdig is, heeft havermout ook meerdere gezondheidsvoordelen. Het bevat ongelooflijk weinig calorieën - een portie van 100 g bevat slechts 68 calorieën, volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Het bevat een ruime hoeveelheid voedingsvezels en bijna nul verzadigd vet. Havermout toevoegen aan een partij koekjes is een geweldige manier om een ​​deel ervan in uw dagelijkse voeding op te nemen.

No bake cookies zijn perfect om thuis te maken in deze lockdown situatie. Voor dit recept kun je je kinderen erbij betrekken zonder je zorgen te maken over een complexe kooktechniek. Het houdt ze niet alleen bezig, maar geeft ze ook veel vertrouwen als ze eenmaal smullen van deze ongelooflijk heerlijke koekjes die ze zelf hebben gemaakt.

Vind hier het recept van no bake cookies. Probeer het thuis met kinderen en laat ons uw ervaringen weten in de opmerkingen hieronder.

Over Aanchal Mathur Aanchal deelt geen eten. Een taart bij haar in de buurt verdwijnt gegarandeerd in een recordtijd van 10 seconden. Naast het laden van suiker, houdt ze van binge op VRIENDEN met een bord momo's. Hoogstwaarschijnlijk vindt ze haar soulmate op een voedsel-app.


Vijf voedingsmiddelen die voor altijd zouden kunnen verdwijnen dankzij klimaatverandering

In de strijd tegen klimaatverandering staan ​​landbouw en voedselproductie in de frontlinie. Stijgende temperaturen, verzurende oceanen en stormen buiten het seizoen richten grote schade aan de flora en fauna die deel uitmaken van het menselijke dieet - en het ergste moet vrijwel zeker nog komen.

Koffie is al lang een hoog risico, aangezien Arabica-bonen het niet goed doen bij hoge temperaturen, maar de herontdekking van een zeldzame koffiesoort in het wild betekent goed nieuws voor toekomstige brouwsels. Coffea stenophylla verdraagt ​​​​hetere en drogere omstandigheden dan zijn commerciële tegenhangers, en zou de komende decennia klimaatbestendige cuppa's kunnen opleveren.

Niet elk voedingsmiddel heeft zoveel geluk, en hoewel het moeilijk is om definitief te weten welke effecten klimaatverandering zal hebben, zijn er verschillende eminente eetwaren die een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Aanbevolen

De grote kahuna van klimaatbedreigde gewassen, tarwe is goed voor ongeveer 20 procent van alle calorieën die door mensen worden geconsumeerd, en wordt overal verbouwd, van Patagonië tot Rajasthan. Klimaatverandering zal droogtes met zich meebrengen - grote, lange, wrede - die, volgens een studie uit 2019, 60 procent van de tarwegebieden in de wereld kunnen treffen.

Tarwe is goed voor 20% van de door mensen geconsumeerde calorieën

2. Ahornsiroop

Het is nauwelijks een lunchgerecht, maar ahornsiroop is een miljoenenindustrie in Noord-Amerika en een Canadees icoon. De stroom esdoornsap - het belangrijkste ingrediënt in siroop - wordt in de late winter gereguleerd door "cycli van invriezen en ontdooien" en temperatuurveranderingen veroorzaken nu al problemen.

Amerikaanse producenten melden al eerder, meer variabele tapseizoenen. Een studie uit 2017 suggereerde dat het handhaven van de huidige productie in de VS de komende jaren vijf miljoen extra tikken zou vergen.

Ahornsiroop is afhankelijk van vries- en ontdooicycli in de winter

Op dit moment is het waarschijnlijk geen nieuws dat onze oceanen in de problemen zitten. Dankzij stijgende CO2-niveaus zijn onze zeeën nu 25 procent zuurder dan in pre-industriële tijden, wat, in combinatie met stijgende watertemperaturen, allerlei mariene soorten bedreigt.

In de Middellandse Zee hebben sardines de afgelopen tien jaar in de Stille Oceaan ongeveer tweederde van hun gemiddelde massa verloren, verzuring belemmert de schelpgroei van oesters en andere schelpdieren en in de Noord-Atlantische Oceaan trekken kreeften naar het noorden op zoek naar koudere wateren, een bedreiging vormen voor andere ecosystemen en vissers uit New England.

De zeevarende fauna zal niet van de ene op de andere dag verdwijnen, maar het is bekend dat vissen zich langzaam aanpassen en het is moeilijk te voorspellen wat we precies zullen verliezen wanneer.

Sardines hebben de afgelopen tien jaar ongeveer tweederde van hun massa verloren

4. Chocolade

Cacaobomen zijn stevige planten die tegen stijgende temperaturen kunnen, maar een bijbehorende dip in de watervoorziening niet aan. Onder de huidige omstandigheden zullen de temperaturen in West-Afrika tegen 2050 waarschijnlijk meer dan 2C stijgen, wat, zonder enige toename van de regenval, essentieel vocht uit de bomen zal persen.

Een blockbuster-onderzoek schetste tien jaar geleden een behoorlijk grimmig beeld voor de toonaangevende cacaoproducenten Ghana en Ivoorkust, en voorspelde grote dalingen al in 2030. Op korte termijn kunnen we prijsstijgingen zien. Op de lange termijn moet chocolade misschien helemaal naar nieuwe regio's verhuizen.

Als het vooruitzicht van stijgende wijnprijzen de mensheid niet verenigt tegen klimaatverandering, zal niets dat doen. Volgens een studie uit 2020 zou een temperatuurstijging van 2 °C tegen 2100 tot 56 procent van geschikte wijnbouwgronden kunnen verwoesten, met Chardonnay Merlot Pinot Noir en Cabernet Sauvignon allemaal potentieel onder het vuur.

Co-auteur Benjamin Cook, van de Columbia University, beschreef wijndruiven als "de kanarie in de kolenmijn" voor klimaatverandering, dankzij hun extreme klimaatgevoeligheid, en reeds warme wijngebieden lopen natuurlijk het meeste risico.

1 /4 Vijf voedingsmiddelen die voor altijd zouden kunnen verdwijnen dankzij klimaatverandering

Vijf voedingsmiddelen die voor altijd zouden kunnen verdwijnen dankzij klimaatverandering

De ontdekking van een zeldzame koffiesoort die warmere en drogere omstandigheden verdraagt, kan de komende decennia klimaatbestendige kopjes opleveren


10 gewassen die zouden verdwijnen zonder bijen

Bijen zijn in een alarmerend tempo aan het verdwijnen en blijven spoorloos verdwijnen.

Waarom zou iemand zich zorgen moeten maken? Nou, ze zijn veel belangrijker dan de meeste mensen zouden denken. Met de zomer voor de deur, is het opwindend om de heropleving van enkele van onze favoriete producten te zien, waaronder steenfruit, paprika's, zoete, sappige meloenen en sappige aardbeien. Maar wat als er een einde zou komen aan de komst van deze gewassen elke zomer?

Honingbijen, naast andere bestuivers zoals vleermuizen, vogels, vlinders en hommels, zijn op de een of andere manier verantwoordelijk voor de bestuiving van ongeveer 100 gewassen, volgens Dr. Reese Halter, Ph.D., auteur van The Incomparable Honeybee en onderscheiden conservatie bioloog. En het zijn niet alleen de vruchten van de zomer, stel je een Thanksgiving voor, bijvoorbeeld zonder zoete aardappelen of pompoentaart.

De implicaties van het verdwijnen van honingbijen zijn echter niet alleen gastronomisch, ze zijn ook economisch van aard, en in dat opzicht is de schaal aanzienlijk. Volgens de National Resources Defense Council (NRDC) wordt alleen al in de Verenigde Staten elk jaar voor meer dan $ 15 miljard aan gewassen bestoven door bijen. Anders gezegd, een op de drie happen voedsel die Amerikanen consumeren, komt van een plant die wordt bezocht door bijen of andere bestuivers.

Het probleem werd voor het eerst waargenomen in Frankrijk in 1994, na de introductie van een nieuw type pesticide door Bayer, Gaucho genaamd, dat voor het eerst werd gebruikt op zonnebloemgewassen. Gaucho maakte deel uit van een nieuwe klasse pesticiden die bekend staat als systemische pesticiden, of zoals Halter het noemt, neonicotinoïden.

Bijen die stuifmeel verzamelden van zonnebloemen die met Gaucho waren behandeld, vertoonden verward en nerveus gedrag, dus het fenomeen werd aanvankelijk de "gekke bijenziekte" genoemd - de bijen, volgens Halter, waren letterlijk "schuddend tot de dood". Bovendien verlieten de bijen hun bijenkorven om nooit meer terug te keren en lieten alleen de koningin achter. Na massale protesten van boeren heeft de Franse regering het gebruik van het pesticide opgeschort.

In de Verenigde Staten werd het fenomeen voor het eerst waargenomen in 2006 door een imker, David Hackenberg. Hackenberg en zijn mede-imker David Mendes getuigden voor het Congres over een probleem dat wijdverbreid was geworden en door wetenschappers toen Colony Collapse Disorder (CCD) werd genoemd. Niet langer schreven mensen het toe aan slechte bijenteelt, iedereen ervoer dezelfde snelle, catastrofale achteruitgang van de bijenkorfpopulaties in 35 staten. En niemand kon uitleggen waarom.

De theorieën waren talrijk, maar de gegevens waren schaars. Sommige mensen dachten dat gsm-masten het vermogen van de bijen om te navigeren verstoorden, anderen dachten dat de bijen ten prooi vielen aan de gebruikelijke verdachten, waaronder de varroamijt en de schimmelbacterie nocema ceranae, terwijl een andere populaire theorie klimaatverandering was. Maar niemand wist het echt zeker, want CCD liet zeer zelden dode bijen achter in de gebroken bijenkorf die konden worden onderzocht.

De meest overtuigende theorie heeft echter te maken met de bijenteelt en brengt ons terug bij de kwestie van systemische pesticiden. Imkers in de Verenigde Staten genereren niet langer het grootste deel van hun inkomsten uit de verkoop van honing de waarde van de jaarlijks verkochte honing in de Verenigde Staten bedraagt ​​volgens de NRDC slechts $ 150 miljoen per jaar, slechts een fractie van de waarde van de bestoven gewassen door bijen.

Het leven van een typische bij in dit bedrijf bestaat uit het volgen van de belangrijkste marktgewassen in het hele land terwijl de seizoenen veranderen, en dat betekent veel reizen op vrachtwagens. Californië alleen heeft volgens de NRDC de helft van alle honingbijen in de Verenigde Staten nodig voor de jaarlijkse amandeloogst van $ 2,3 miljard.

Stress is dus waarschijnlijk een groot probleem, maar veel relevanter is het feit dat er onderweg geen toegang is tot de lokale flora om nectar voor honing te verzamelen. Dus in plaats daarvan leven ze, volgens Halter, op een vast dieet van glucosestroop, meestal genetisch gemodificeerd en beladen met resterende neonicotinoïden. Halter schat dat er elk jaar ongeveer 2,5 miljoen kasten op deze manier worden vervoerd.

Wat is er zo verraderlijk aan neonicotinoïden? Neonicotinoïden verschillen van oudere pesticiden die in plaats daarvan werden aangebracht door middel van sproeien. Ze komen over het algemeen in de vorm van pellets, die door de wortels van de plant worden opgenomen wanneer ze worden bewaterd, en uiteindelijk worden geconcentreerd in het stuifmeel en de nectar die bijen oppikken tijdens het foerageren. . Maar daar houdt het niet op. Volgende generaties van de plant zullen ook sporen van het pesticide bevatten en deze ook afscheiden.

Studies uitgevoerd door bedrijven die deze neonicotinoïden produceren, hebben alleen dodelijke doses getest en de bijen onmiddellijk na blootstelling waargenomen. Maar in de echte wereld worden bijen nooit echt in één keer aan zulke hoge concentraties blootgesteld. In plaats daarvan ligt de zorg bij de geaccumuleerde effecten van herhaalde blootstelling in lagere concentraties, die moeilijk te testen zijn en dus niet zijn getest. Met andere woorden, het gebruik van deze systemische bestrijdingsmiddelen zou kunnen leiden tot een vertraagd nadelig effect op bijenpopulaties.

Hoe overtuigend een theorie ook is, het is echter waarschijnlijker dat CCD het gevolg is van een samenloop van factoren.

Halter schat dat ongeveer een kwart biljoen bijen zijn bezweken aan CCD sinds het voor het eerst werd waargenomen in Frankrijk in 1994. En het is een voortdurend probleem. Halter zegt dat imkers voorafgaand aan CCD normaal gesproken een natuurlijk verloop van 11 tot 12 procent zouden waarnemen. Tegenwoordig is het gebruikelijk om tijdens het transport meer dan 30 procent van de bijenkorf te verliezen.

Beleidsmakers beginnen echter te handelen. In Europa zegt Halter dat neonicotinoïden verboden beginnen te worden. En de NRDC heeft in december 2009 met succes de EPA in de staat New York aangeklaagd wegens de twijfelachtige goedkeuring van een nieuw systemisch pesticide. De verkoop werd in januari 2010 landelijk stopgezet in afwachting van verder onderzoek. Soortgelijke acties zullen ervoor zorgen dat de bijenpopulaties niet verder afnemen.

Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om het probleem te bestrijden.

1. Koop biologisch. Door biologische groenten en fruit te kopen, wordt voorkomen dat er meer pesticiden in het milieu terechtkomen en worden duurzamere landbouwpraktijken aangemoedigd die gunstig zijn voor bijen.

2. Koop lokaal. Winkel op boerenmarkten wanneer de seizoenen het toelaten om kleinschalige boerderijen te ondersteunen die minder snel aan monocultuur deelnemen. Wanneer de keuze is tussen geïmporteerde, gecertificeerde biologische producten en lokale, niet-gecertificeerde producten, kies dan voor lokale eerste kansen, kleinere boeren zijn al bezig met praktijken die voldoen aan de vereisten van biologische landbouw of deze overtreffen, maar kiezen ervoor om niet gecertificeerd te worden vanwege tot hoge kosten en andere pragmatische belemmeringen.

3. Host een bijenkorf. Stedelijke bijenteelt biedt een veilig toevluchtsoord voor honingbijen en in ruil daarvoor dragen ze bij aan de kruisbestuiving van de lokale flora. In 2010 hief New York City het verbod op stedelijke bijenteelt op, na soortgelijke acties van Seattle, San Francisco en Chicago, en sindsdien is het behoorlijk populair geworden onder stadsbewoners. Onlangs heeft het Waldorf-Astoria Hotel een bijenteeltbedrijf op het dak opgezet om honing te oogsten. En ze zijn niet de enigen die op de bijenteelttrein springen. Hotels over de hele wereld zijn ook begonnen met het bieden van huizen voor bijen.

We zijn serieuze mensen - het voedsel dat Amerika groot maakt, staat hier op het spel. Niet alleen chique chef-koks, maar all-time grootheden zoals cranberrysaus, perzikkleurige schoenmaker en appeltaart. En de aanhoudende daling van de bijenpopulaties zou leiden tot de aanhoudende stijging van de wereldvoedselprijzen.

Hier zijn enkele van de gewassen die zonder bijen zouden verdwijnen:

1. Appels
Verrassing, verrassing - de grootste appelproducent van het land is de staat Washington. In a typical year, 10 to 12 billion apples are harvested every year by hand, or put another way, about three out of five apples in the United States come from Washington. That's staggering — and without bees, the cross-pollination needed to produce apples just wouldn't happen on a scale large enough to produce today's crop.

2. Almonds
About 80 percent of the world's almond supply comes from California, which requires about half of the honeybee population in the United States for pollination each year. Valued at more than $3 billion, this crop is California's top agricultural export. This year's crop is the largest ever, at 1.9 billion pounds, most of which is destined for locales in Asia, Europe, and the Middle East. The almond crop is completely dependent on honeybees for pollination.

3. Blueberries
Besides being loaded with antioxidants, they're also delicious on top of pancakes, in muffins, and of course, in pie. The loss of the blueberry crop wouldn't just be felt at the kitchen table, however — the National Agricultural Statistics Service values the nation's blueberry crop, most of which comes from Maine, at more than $593 million, 90 percent of which is pollinated by honeybees.

4. Cherries
Honeybees are responsible for pollinating about 90 percent of the cherries in the United States, according to the National Agricultural Statistics Service, most of which come from Washington State. Sweet cherry trees require the pollinating activities of honeybees in order to produce enough fruit for a commercially viable crop.

5. Avocados
The National Agricultural Statistics Service reports that 90 percent of the avocados grown in the United States rely on honeybees for pollination. Hoe gaat dat gezegde? No avos means no guac. No guac means no party. Boe.

6. Cucumbers
Cucumbers are a popular option for cooling down in the hot summer months. Their cool, fresh flavor and crunchy bite make them a popular addition to salads, sandwiches, and cocktails. Without honeybees, though, the majority of the country's $193 million cucumber crop would be nonexistent.

7. Onions
No onions? Well, you're pretty much screwed. Onions are the base for myriad classic sauces, soups, and stews when cooked, and when raw, are pretty much de facto in tacos, salsas, sandwiches, burgers, and salads. You'll still be shedding tears even when they're gone.

8. Grapefruit
Sweet-tart grapefruit, whether eaten with a spoon or cut into segments by the ambitious, is a breakfast staple for the health conscious. It's also delicious in salads and blended into smoothies and cocktails. Grapefruit is just one of many kinds of citrus almost entirely dependent on honeybees for pollination.

9. Orange
It probably goes without saying that if you're going to bring up grapefruit, you have to bring up oranges. And the data actually do back this up like grapefruit, oranges are 90 percent dependent on honeybees for production. That morning cup of orange juice would get a lot more expensive. Maybe we'll just import our way out of this one — except, colony collapse disorder is a worldwide problem.

10. Pumpkins
Halloween just wouldn't be the same without pumpkins, nor would Thanksgiving. This iconic American crop is heavily dependent on honeybees for production, and without them, there would be no pumpkin carving and no pumpkin pie.


Bekijk de video: De banden tussen Thierry Baudet en het Kremlin (Januari- 2022).