Nieuwe recepten

Jasmijnbloesemsiroop

Jasmijnbloesemsiroop

De jasmijnbloemen worden gewassen onder een stroom koud water, vervolgens van de twijgen verwijderd en afgekoeld totdat de siroop is bereid.

Breng de suiker en het water aan de kook, op laag vuur, ca. 60 minuten tot de vloeistof gehalveerd is, voeg dan het citroensap toe en laat het nog twee of drie minuten koken.

Voeg, nadat het vuur is gedoofd, de jasmijnbloemen toe, meng voorzichtig tot ze in de siroop zijn opgenomen, zet voorzichtig het vuur uit en laat het trekken tot de siroop op kamertemperatuur is.

Daarna wordt het gezeefd en in flessen gedaan, die worden afgesloten, geëtiketteerd en in rust in de voorraadkast worden geplaatst.

Het recept is eenvoudig, geurig en heerlijk.


Veel geluk en geluk!


ACTIEVE INGREDINTEN, EIGENSCHAPPEN

Jasmijn of citroen is een struik met geurige witte bloemen, die ons in het late voorjaar, de vroege zomer verrassen met hun schoonheid, 's avonds bij zonsondergang openen en zich over een lange afstand verspreiden rond een zoete en sterke geur.

Jasmijnbloemen, - ontspannen, verdrijven depressieve toestanden, verlichten migraine, stress en vermoeidheid, zijn rijk aan essentiële olie, - met effecten - ontspannend, - antiseptisch, - afrodisiacum-, bevat en benzylacetaat, jasmijn, indol,- salicylzuur en flavonoïden -, met stimulerende effecten op de bloedsomloop, - catechinen, - antioxidanten die het risico op kanker kunnen verminderen en hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen.

Essentiële olie van jasmijn is een van de duurste oliën ter wereld, - voor 10 g etherische olie is 10 kg jasmijnbloemen nodig -.

citroen en breng aan de kook, haal van het vuur en voeg de jasmijnbloemen toe, laat op kamertemperatuur weken, dek af met een deksel, filtreer warm en giet in gesteriliseerde flessen die verzegeld zijn.

Op koele, droge plaatsen bewaren.


De actieve stoffen in jasmijnbloemen helpen de langzame darmtransit te stimuleren en vernietigen schadelijke bacteriën die voedselvergiftiging veroorzaken.

Jasmijnthee bevat organische verbindingen die een essentiële rol spelen bij het verlagen van slechte cholesterol en triglyceriden in het bloed. Het heeft een sterk hepatoprotectief effect.

Jasmijn is een sterke bondgenoot van gezond afvallen, door de vele antioxidanten in de samenstelling van de plant, die de stofwisseling stimuleert en bijdraagt ​​aan een snellere vetverbranding.


Schoksiroop voor de winter, natuurlijke huisgemaakte siroop & #8211 simpel recept met weinig suiker

Schoksiroop voor de winter, natuurlijke zelfgemaakte siroop & #8211 eenvoudig recept met een beetje suiker of honing. Shock bloemensiroop zonder bewaarmiddelen. Suikervrije siroop voor diabetici. Hoe maak je siroop met zoetstoffen of honing? Zelfgemaakte siroop recepten. Recepten met schokbloemen.

Ik heb deze shocksiroop gemaakt van de eerste shockbloemen die dit jaar zijn geplukt. De siroop stelt ons in staat om de naar shock geurende bloeiwijzen te bewaren voor het koude seizoen waarin we ze zullen missen. In het voorjaar ben ik heel vaak geschokt, maar helaas is het seizoen vrij kort. De shock bloeit begin mei en ik denk dat niemand de kans laat lopen om een ​​heerlijke en verfrissende limonade te bereiden met shock- of shockbloemen (het recept hier).

Het is alleen dat deze schok niet kan worden bewaard voor de winter. Daarom maak ik min of meer sugar shock siroop. De natuurlijke siroop van shockflowers kan ook gemaakt worden met zoetstoffen (sacharine, stevia, etc.) of met honing. Alleen de manier van bewaren van de siroop verschilt omdat het enige conserveermiddel in het recept de suiker zelf is en als deze ontbreekt of te weinig is, hebben we geen garantie dat de siroop niet gaat schimmelen. Maar ik heb een ingenieuze oplossing gevonden om deze tekortkoming te compenseren.

Ik raad het recept ook aan voor koude aardbeiensiroop (rauw, zonder koken) die ruim 2 jaar goed blijft in de voorraadkast (kijk hier) of de kersensiroop (kijk hier).


Inhoud

De belangrijkste soorten zijn:

 • Jasminum abyssinicum - bos jasmijn
 • Jasminum adenophyllum
 • Jasminum dichotomum
 • Jasminum grandiflorum
 • Jasminum nederig
 • Jasminum lanceolarium
 • Jasminum mesnyi
 • Jasminum nervosum
 • Jasminum odoratissimum
 • Jasminum officinale
 • Jasminum parkeri
 • Jasminum polyanthum
 • Jasminum sambac
 • Jasminum sinense
 • Jasminum urophyllum

Jasmijn wordt veel gekweekt voor bloemen, in de tuin of als kamerplant.

Hij kan in het vroege voorjaar of de herfst in de tuin, hij heeft ruimte nodig om harmonieus te groeien, hij kan individueel of in groepen worden geplant, in ruimtes waar je kunt genieten van de geur van bloemen. Het is niet pretentieus voor het type grond, maar het groeit veel mooier op goed doorlatende grond, het doet het goed in de schaduw, maar op lichte en zonnige plaatsen bloeit het rijkelijk.

Jasmijnthee Verandering

In China worden jasmijnbloemen gebruikt om thee te zetten, maar het hoofdbestanddeel is groene thee of Oolong.

Overmatig geconsumeerde jasmijnthee kan bijwerkingen veroorzaken, omdat het cafeïne bevat, moet het met voorzichtigheid worden geconsumeerd door mensen met hoge bloeddruk, hartproblemen of nerveus.

Jasmijnsiroop Modificatie

In Frankrijk wordt jasmijnsiroop meestal gemaakt van een jasmijnextract.

Essentiële oliën van jasmijn Modificatie

Essentiële oliën van jasmijn worden veel gebruikt en worden gewonnen door vetextractie (enfleurage) of chemisch. De bloemen moeten 's avonds worden verzameld, wanneer de geur sterker is. Tot de landen die jasmijnextracten produceren behoren India, Egypte, China en Marokko.


Entremetcake bereiden met jasmijn en lychee door Simona Callas

Bereid een luchtig aanrecht met amandelen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bereid een vierkante bakplaat (of vorm) met een zijde van 18 cm voor, die aan de onderkant is bekleed met bakpapier. Klop het ei met de suiker los, voeg de boter, vanille en vervolgens de droge ingrediënten (tarwebloem, amandelmeel, bakpoeder) toe. www.simonacallas.com De samenstelling wordt in de bak gegoten, geëgaliseerd en 15-17 minuten gebakken of tot ze lichtbruin is. Niet te gaar, want het droogt uit en we hebben een luchtige bovenkant nodig. Als ze klaar zijn, haal ze uit de oven, laat ze afkoelen, verwijder dan de bovenkant van de pan en leg ze op een grill tot ze volledig is afgekoeld.

Bereiding van lychee coulis

Coulis is een dikke saus gemaakt van fruit, meestal gebruikt in desserts. Het ziet eruit als onze jam, alleen is het snel bereid (in tegenstelling tot jam, die lang moet koken).

De gelatine wordt gehydrateerd in koud water. De lycheevruchten die uit de compote worden gedraineerd, worden met een blender of een verticale mixer tot puree gemaakt. Voeg voor een fijnere puree 50 ml compotesiroop toe. www.simonacallas.com De suiker wordt gemengd met de pectine, over de puree gegoten en gehomogeniseerd, dan zet het hele mengsel op het vuur, onder voortdurend roeren met een kleine peervormige draad, totdat het begint te koken. Nadat het begint te koken, laat het nog 1-2 minuten op het vuur staan, haal het dan van het vuur, voeg de gehydrateerde gelatine toe en laat het afkoelen.

Pectine NH kan worden gekocht bij gespecialiseerde online winkels (google het en je zult het vinden). In plaats daarvan kunt u Gelfix of geleersuiker (Parel) gebruiken - u vindt ze in de hypermarkt, ze bevatten pectine en zijn veel goedkoper dan NH-pectine.

De laag lychee voor de cake heb ik voorbereid in de bak waar ik de bovenkant heb gebakken. Ik heb voedselfolie aan de binnenkant van het dienblad gelegd, goed gladgestreken zodat het niet kreukt. Nadat de lychee-coulis was afgekoeld en begon te binden, bracht ik het over naar de schaal en verspreidde het over het hele oppervlak. www.simonacallas.com Om die golven te krijgen, gebruikte ik een getande rakel (te vinden bij elke hypermarkt), waarmee ik de hele lengte van de lychee-laag heb gedumpt. Daarna leg ik de bak 1-2 uur in de vriezer.

Bereiding van jasmijnmousse

Kook de melk, voeg de jasmijnbloemen toe, meng, dek af en laat een paar uur trekken. Zeef vervolgens de bloemen. Vul het indien nodig met melk, zodat we een vaste 100 ml hebben (de bloemen nemen nog steeds melk op). www.simonacallas.com

Gelatine wordt gehydrateerd in een beetje melk. De witte chocolade smelt. Wrijf de dooiers in met de suiker. De melk (100 ml) wordt verwarmd, in een dunne draad over de dooierroom gegoten, onder voortdurend roeren. www.simonacallas.com Voeg gesmolten chocolade, gelatine toe (die eerst 3-4 seconden vloeibaar wordt in de magnetron of bain-marie), en voeg als laatste de licht opgeklopte room toe.

De jasmijnmousse wordt gegoten in een siliconen mal met een inhoud van 1,5 kg. Ik heb ervoor gekozen om de vierkante cake te maken (ik heb een siliconen vorm met een zijde van 20 cm), maar hij kan ook in een ronde vorm gemaakt worden. Als je geen siliconen mal hebt, kun je een uitschuifbaar frame gebruiken, maar deze moet van binnen worden bekleed met huishoudfolie. www.simonacallas.com De siliconen vormen zijn erg praktisch en de cakes die in deze vormen zijn gemonteerd, komen perfect uit. Ze zijn te koop, zowel in online winkels als in grote hypermarkten, of in Chinese winkels, ze hoeven niet per se duur te zijn, ze zijn allemaal goed in gebruik en erg praktisch.

De lychee-coulis wordt uit de vriezer gehaald, uit de bak gehaald en over de jasmijnmousse geplaatst, met de golven naar beneden, in een poging deze zo recht mogelijk te plaatsen.


Paardebloemhoning natuurlijk recept voor paardenbloemsiroop

Paardebloemhoning natuurlijk recept voor paardenbloemsiroop. Wat is paardenbloemhoning? Hoe maak je paardenbloemsiroop? Wat heb je aan paardenbloemhoning? Een aftreksel van gezoete paardenbloem. Hoeveel suiker wordt aan paardenbloemsiroop toegevoegd? Natuurlijk en gezond recept voor zelfgemaakte siroop. Waar worden paardenbloembloemen voor gebruikt?

ik heb gehoord over paardenbloemhoning (natuurlijke paardenbloemsiroop) in de vroege & # 821790. Toen ontving ik het boek geschreven door Maria Treben & # 8211 Health van de apotheek van de Heer. Ik ontdekte veel interessante informatie uit dit boek en mijn grootmoeder en ik maakten toen al paardenbloemsiroop.

Maria Treben was een specialist op het gebied van geneeskrachtige kruiden, geboren in 1907 in Bohemen en overleden in 1991 in Oostenrijk. Haar boek met kruidenrecepten is in vele talen vertaald en is hier te vinden (kijk hier). Daarin vind je ook deze paardenbloeminfusie gecombineerd met suiker en omgevormd tot paardenbloemsiroop of honing.

Deze honing (paardenbloemsiroop) kan gedronken worden als sap, verdund met mineraal- of gewoon water of gegeten worden op brood met boter. Zoals gewone honing. Het kan zelfs worden gebruikt voor peperkoek in plaats van honing, zegt zelfs Maria Treben in haar boek.

Ik weet niet waarom het paardenbloemhoning wordt genoemd. Honing wordt gemaakt door bijen, nietwaar? Ze lijken qua uiterlijk en consistentie erg op honing, het is ook zoet & # 8230 waarschijnlijk daarom werd het paardenbloemhoning genoemd.

En in andere talen wordt het "paardenbloemhoning" genoemd: Löenziahnhonig (Duits), Paardebloemhoning (Engels) of Pitypangméz (Hongaars).

Voor dit recept raad ik een zonnige dag aan om een ​​wandeling in de natuur te maken. Het moet een zonnige dag zijn want de bloemen moeten open zijn. Je haalt ze op van een gecontroleerde, niet-verontreinigde plaats. Niet aan de drukke straat. De paardebloemen die we nodig hebben zijn de gele, jonge, niet degenen die al zaden en wit dons hebben gevormd.

Het recept is heel eenvoudig, iedereen kan het maken. Uit de aangegeven hoeveelheden komt ongeveer 1 l paardenbloemhoning.


Shock siroop

Shock siroop & # 8211 hoe moet je het niet doen, als het op alle walsen naar schokbloemen ruikt? Hoewel ik een behoorlijk drukke week doormaak met twee grote familie-evenementen, dacht ik dat het geen kwaad zou om ruimte in mijn schema te maken voor een schok, dus ik zei tegen mijn man dat ik hem graag zou oppakken. . Nou, mijn sarbu & # 8217 doet dingen niet half, de volgende ochtend begroette hij me met schokbloemen. En niet alleen zoveel als ik vroeg, maar genoeg voor een schok, zelfs een schoksiroop, en droog voor thee en om aan buren te geven. In de keuken letterlijk bedolven onder schrikbloemen en euforisch ruikend, begon ik en deed het volgende.

ANDERE RECEPTEN VAN GEDRINKEN BLOEMDRANKEN EN SNOEPJES


Planten om te trekken

Solanum is een struik die zonder struiken of stekels klimt en een steun nodig heeft om te klimmen. Eenmaal gesneden, kunnen de dubbele stelen van Solanum zich in de hoogte uitstrekken. Tel daarbij op dat snelle groei en royale bloei en je hebt een ideale installatie om de muren, pergola's en trellis of enige vorm van draadomheining te bedekken. Bij afwezigheid van gaten heeft de Solanum de vorm van een struik.

Pas op, het is een wijnstok die snel invasief kan worden als aan de groeiomstandigheden wordt voldaan.


Video: Lenny Asitha Bunga Melur Pop Melayu (Januari- 2022).