Nieuwe recepten

Crèmeschnitte

Crèmeschnitte

Eerst brengen we de melk aan de kook samen met het vanillestokje (als je vanillesuiker of essence gebruikt op het einde toevoegen)

Meng intussen de dooiers goed met de suiker, voeg dan de bloem en de gekookte melk in een dun draadje toe.Zet het weer op laag vuur en blijf voortdurend roeren zodat het niet plakt tot het dik wordt.

Nu is het de beurt aan vanillesuiker of essence als je nog geen vanillestokje hebt gehad.

Laat goed afkoelen en voeg de slagroom toe.

We laten een heel vel crème achter en pletten een vel (het ziet er beter uit en is gemakkelijker te snijden)

Doe de room op het hele vel en strooi het geplette vel en de poedersuiker erover.

Zet het een paar uur in de koelkast en dan is het alleen maar goed om van te genieten!

Goede eetlust!


Strooi de bloem op de werktafel. We raspen de margarine of de bevroren boter. Meng met je handen de twee ingrediënten zodat de boter niet smelt. Meng in een bord de room met het ei en het zout, dit voegen we toe aan het bloemmengsel met boter. Verzamel het deeg voorzichtig, maar kneed het niet om de stukjes boter heel te houden. Vorm een ​​zachte deegbodem en zet deze een uur in de koelkast. In een uur verdelen we het deeg in tweeën.

We verspreiden elke deegbodem in een vierkante vorm van ongeveer 25 x 35 cm. Dit wordt de grootte van de lade. We snijden de plaat precies op maat nadat we de plaat uit de oven hebben gehaald. Bak beide vellen in de voorverwarmde oven op 180 graden C, gedurende 10 & # 8211 15 min slechts aan één kant. De vellen voor de taart zijn klaar.


Romig met slagroom

Een van de taarten waarvoor we altijd naar de banketbakker renden was Romig met slagroom, een taart die ik zelf niet durfde te maken. Nu ik deze stap heb doorlopen, kan ik je alleen maar vertellen dat het heel gemakkelijk te bereiden is.

Ik zocht naar recepten op het internet en stopte bij Mihaela's (Mihaela's Passions), een recept dat prachtig uitgelegd en gemakkelijk te begrijpen is.


Ingrediënt Cremsnit & # 8211 Cremes & # 8211 Crempita

 • 1 liter melk
 • 6 eieren
 • 12 eetlepels suiker
 • 200 gram witte bloem
 • 1 zakje gegranuleerde voedselgelatine
 • 2-3 eetlepels vanille-essence of 3 zakjes vanillesuiker
 • 1 snufje zout
 • 450 kg witte bloem van goede kwaliteit (000)
 • 2 dooiers
 • 2 eetlepels yoghurt
 • bakpoeder zo groot als een erwt
 • 1 snufje zout
 • koud water zoals het bevat om een ​​homogeen, niet plakkerig deeg te vormen
 • voor ingevet deeg: 250 gram rauwe osanza (grote reuzel, kom op), gemalen
 • 120 gram bloem

sheets & # 8211 versie 2, als je osanza niet hebt of niet leuk vindt:

 • 1 portie klassiek bladerdeegdeeg waarvan je twee vellen maakt en deze bakt volgens het recept voor de vellen met osanza

Bereiding Cremsnit & # 8211 Cremes & # 8211 Crempita

Voor de vellen gebruikte ik ongeveer hetzelfde recept als in Haioș, alleen de hoeveelheden verschilde, waardoor een ongelooflijk fijn en smakelijk bladerdeeg werd verkregen.

Het vouwproces wordt gedetailleerd beschreven in Haioș, maar ik zal het hier in een paar woorden beschrijven:

Kneed de ingrediënten (behalve osanza en 120 gram bloem) tot je een glad en niet plakkerig deeg krijgt (voeg een beetje koud water toe, 1-2 eetlepels, tot het deeg de juiste consistentie heeft).

& # 8211 homogeniseer de osanza en de 120 gram bloem.

Rol het dooier- en osanza-deeg uit en zet een half uur in de koelkast.

& # 8211 na deze tijd wordt het dooierdeeg uitgespreid in een rechthoekig vel van ongeveer 1/2 cm dik, op het goed met bloem bestoven werkoppervlak.

& # 8211 Het deeg wordt in drie delen verdeeld en een derde wordt zo gelijkmatig mogelijk over het werkblad verdeeld.

& # 8211 de randen van het deeg worden van links naar rechts, respectievelijk van rechts naar links gevouwen, totdat ze elkaar in het midden ontmoeten, dan op de middelste lijn gevouwen, alsof je een boek sluit en nog een keer in de lengte in tweeën wikkelt .

Wikkel het deeg in en geef het opnieuw aan de vijg gedurende minstens een half uur.

Na deze tijd wordt het deeg opnieuw uitgespreid in een vel van ongeveer 1/2 cm dik en ingevet met een tweede derde van het deeg. Het is essentieel om het werkoppervlak met bloem te bestrooien, evenals het deel van het deeg dat aan u wordt blootgesteld. Vouw zoals hierboven en laat opnieuw minstens een half uur in de koelkast staan.

& # 8211 de procedure wordt nog een keer herhaald, identiek.

Wikkel het deeg in en leg het minimaal een uur (zelfs een nacht) in de koelkast.

Crème vellen & # 8211 cremsnit & # 8211 crempita

Nadat de laatste rusttijd is verstreken, wordt het deeg uitgespreid op het werkoppervlak.

Het wordt uitgespreid in een dunne plaat, ongeveer 1-2 mm (ik heb het deeg in twee gelijke delen verdeeld en apart uitgespreid, om het voor mij gemakkelijker te maken).


Snijd het vel op de gewenste maat, prik het in met een vork zodat het niet zo hoog wordt en breng het met de twister over naar de tray (of op de achterkant van de tray). Bak in de voorverwarmde oven op 190 graden Celsius lichtbruin, verwijder en laat afkoelen:

Hetzelfde wordt gedaan met beide bladen. Van het resterende deeg kwam een ​​bord met heerlijk grappig:

Let op: in andere situaties gebruikte ik de receptenbladen voor klassiek bladerdeegdeeg (klik op de link voor het recept) met even goede of zelfs betere resultaten. Als je geen verse osanza hebt of je kunt het nergens kopen, raad ik dit recept aan dat alleen met boter is gemaakt.

Vanillecrème (chiboust) voor crèmes & # 8211 cremsnit & # 8211 crempita

Meng voor de room de dooiers met 6 eetlepels suiker en bloem, voeg een beetje koude melk toe tot een gladde massa. De rest van de melk wordt op het vuur gezet.

Gelatine wordt gehydrateerd met 2-3 eetlepels koud water. Als de melk kookt, voeg je het toe aan de dooiersamenstelling, onder voortdurend roeren, zet het dan weer op het vuur en mix continu tot je een dikke room krijgt, waaraan de vanille-essence wordt toegevoegd en opzij wordt gezet. Voeg gehydrateerde gelatine toe aan de hete room en meng tot het is opgelost.


Bestrooi de eiwitten met zout en klop hard, voeg de resterende suiker toe, au bain-marie en blijf kloppen tot je een stevige meringue krijgt, met een glanzend uiterlijk, die goed is opgewarmd. Voeg de meringue toe aan de hete eidooierroom. Mix met cirkelvormige bewegingen van onder naar boven.


De meringue moet met zoveel mogelijk lucht in de hete room worden verwerkt om een ​​schuimige samenstelling te krijgen:

Leg een van de vellen op een bord:

Doe alle room, warm, over het blad:

Ik had het hele vel erop kunnen leggen, maar een & # 8222 gaselnita & # 8221 leek me onlangs erg nuttig, de cake wordt aangesneden maar is ook gemakkelijker te eten. Dus ik legde het gebakken vel op een dienblad:

En ik heb het fijn geplet & # 8211 goedheid van het prachtig gegroeide blad, hoe groter de zonde, toch? : P

We verdeelden de kruimels op het oppervlak van de crème:

Ik heb de cake gepoederd met poedersuiker en 3 uur laten afkoelen. Toen kwamen de gasten, zeilden en verdwenen in een oogwenk (dezelfde gasten die voor de buiksoep zorgden, aten echt:P) dus ik kon de foto niet in delen maken. Buuuna in ieder geval!

Opmerking: het recept dat werd verstrekt vóór de & # 8222 verandering van decor & # 8221 in de keuken! )

Vond je dit recept lekker?


Eerst maken we de roomvellen klaar. Verdeel het bladerdeeg in twee gelijke delen en verdeel ze met de deegroller over een werktafel waarop we bloem hebben gestrooid. Bak ze en snijd het vel dat we er bovenop gebruiken zoals op de afbeelding, om het gemakkelijker te maken om de cake te snijden.

We bereiden de ingrediënten voor de crème. We breken de eieren één voor één, één voor één in een apart bord, zodat we geen rotte eieren krijgen. We zeven het zetmeel.
Klop in een kom eieren met suiker en zetmeel en een derde van de melk. De rest van de melk zetten we op het vuur en daar doen we de vanillestokjes in. Als het begint te koken, haal je de pan van het vuur, meng je de eiersamenstelling nog een keer en giet je het over de melk, onder voortdurend roeren. Zet de pan weer op het vuur en kook ongeveer 10 minuten op laag vuur, vaak roerend en pas op dat het niet plakt.

Als het klaar is, zet het opzij, voeg de boter toe en meng goed.

Dek af met het andere vel en zet de schaal in de koelkast.

Het wordt normaal gesproken een nacht in de koelkast bewaard. Als je geen geduld hebt, kun je een plakje Romig met slagroom en sneller. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.


Zelfgemaakte crèmes of crèmes

Van de categorie klassieke recepten hebben we tegenwoordig cremsnit of crèmes, zoals we die kennen van kinds af aan, toen we, als we heel erg goed waren, naar de banketbakkerij zouden gaan. De banketbakkerij uit mijn jeugd was (zoals helaas niet meer bestaat) de banketbakkerij uit het “complex” in Gheorgheni, de buurt waar ik opgroeide, de banketbakkerij Mercur. Er waren smeedijzeren tafels en stoelen, er lag beton op de vloer, flessen Pepsi-Cola, die je maar heel, heel zelden kon zien en een vitrine met alle klassieke taarten. De keuzes waren vrij weinig & # 8230Cremes, Porumbita, Spumos, Dag en nacht, Boekarest, Savarina en in het seizoen, kastanjepuree. In een plastic glas, met slagroom erop. Bovenal had de crème iets speciaals. En Duif, maar dan meer room.

Nu zijn er allerlei soorten crèmes, van supercrèmes tot Franse crèmes of wat voor armoede verzinnen banketbakkers. Maar voor mij is dit de versie van crèmes die ik het meest ken en waar ik het meest van hou. Natuurlijk kunnen we nu de crèmevellen kopen en kunnen we de crème van de envelop maken. Of we kunnen onszelf een paar uur van onze kostbare tijd wassen en crème maken met onze handschoen.

Ingrediënt:

 • een portie huisgemaakt bladerdeeg
 • 2 liter melk
 • 250 g zetmeel
 • 6 dooiers
 • 500g oud
 • 2 vanillestokjes
 • 250 ml slagroom
 • 80 g (een zakje) vanillepoedersuiker voor het poederen van de room

Verwarm eerst de oven voor op 200°C en verdeel het bladerdeeg in 2 gelijke delen. Hiervan spreiden we 2 vellen van ongeveer ½ cm dik, die we op de bodem van de ovenschaal bakken. We hoeven de bakplaat nergens mee in te vetten, want het deeg is op basis van boter, veel boter, dus het plakt niet. Bak de bladeren tot ze mooi groeien en bruin zijn.

Los het zetmeel afzonderlijk op in 500 ml melk, respectievelijk meng met de garde tot ze niet meer klonterig zijn. Voeg vervolgens de dooiers één voor één toe, roer na elk. Doe de rest van de melk, het vanillestokje en de suiker in een grote pan, met dubbele bodem of op een kookplaat, zodat we de room niet verbranden/roken. Meng goed, op laag vuur, tot alle suiker is gesmolten en de melk warm is, voeg dan het mengsel van dooiers en zetmeel toe. Haal de pan van het vuur en roer krachtig totdat het zetmeelmengsel perfect in de melk is opgenomen. We zetten de pot weer op het vuur.

We blijven de room op laag vuur koken, onder voortdurend roeren met de garde, net als pudding. Langzaam, langzaam, begint de room in te dikken en we blijven mengen totdat het consistentie bereikt en het voor ons steeds moeilijker wordt om te mengen. Haal de pan van het vuur en blijf roeren tot de room begint af te koelen. Bedek het vervolgens met een folie, zodat het niet korst en laat het volledig afkoelen. Dan vullen we de bladen in.

Het liefst doe ik een laag room, dan een beetje laten uitharden en dan nog een laag room aanbrengen. In principe is het laag voor laag aanbrengen van de crème gemakkelijker te & # 8220 clad & # 8221 en we zorgen ervoor dat deze niet uitvloeit als we de crème snijden. Over de room komt heel goed een laag slagroom, dan het tweede vel. Laat de room een ​​nacht in de koelkast staan ​​en poeder hem voor het serveren met poedersuiker.

Zelfs als vanillerepen duurder zijn, maken ze echt een verschil in dit recept en trouwens in elke vanillecrème. Dat is het zowat voor crèmes. Als je niet van taarten met veel room houdt, maar toch iets zoets, seizoensgebonden eet, wil je misschien de galette met appels, perziken en abrikozenjam proberen die door mij op het Raureni-blog zijn gepubliceerd. Succes!


Cremsnit & # 8211 Crèmes

Meer gaby, sinds ik op zoek ben naar een goed roomrecept & # 8230. Kom op, hoe snij je de room in stukjes zodat de vellen niet breken? Net als ik is het verpletterend.
Pup en jammer dat je een beetje ver weg bent, zoals nu waren we aan het springen naar een gedeelte.

Mai Brandusa :)):
1- de crème wordt warm (bijna heet) op het eerste vel gelegd en dit maakt het zacht en alleen goed om te snijden. Het feit dat het bovenvel gebroken is, maakt de snede een bloem in het oor :)).
2-Je moet weten dat de laag slagroom ook heel belangrijk is (ik had geluk met de goede zure room omdat ik de plantaardige had..bleah: D.) Het is een combinatie die gemakkelijk op de nek past :))
Ik zou je met veel plezier van dienst zijn geweest, maar laat me het stofzuigen afmaken omdat ik me schaam om te komen rotzooien. Of houd je ogen op het bord :))).
veel kusjes!

Mersic. Ik heb ook grote problemen met zure room. Ik kan bijna geen goede vinden.

Ik heb geluk dat ik in het land ben :))).
Ik wilde gelatine echt vermijden, want ik bleef het in recepten zien en het is zo'n geweldige cake, romig, niet verkouden :)))

Ik ben niet op zoek naar het recept, ik kan maar beter naar je toe komen om me een portie & # 8230 & # 8230hihihi te serveren.

Het ziet er heerlijk uit, ik ben erg benieuwd naar je recept. En ik heb het geplette bovenvel geplaatst omdat het aantrekkelijker en gemakkelijker te snijden is.


Krokant, krokant, huisgemaakt romig & #8211 videorecept

Dit artikel gaat over romige, knapperige, zelfgemaakte room & # 8211 videorecept. Romige cake zoals vroeger, met bladerdeeg met boter, huisgemaakte en vanille chiboust crème. Hoe maak je een klassieke crème, stap voor stap video recept. Zelfgemaakte pannenkoek met bladerdeegdeeg met boter en vanilleroom, videorecept.

Het recept van vandaag is er een waar ik veel goede herinneringen aan heb. Deze romige, knapperige, zelfgemaakte room is een van de favoriete cakerecepten van mijn oma. Er was een tijd in mijn leven dat de romige cake in geen van de zondagse lunches ontbrak. Met lekkere lakens van zelfgemaakt bladerdeegdeeg en de royale chiboust crème vulling, o variant van de klassieke vanillecrème, het was heel moeilijk om moe te worden van deze cake. Ook al maakte Buna de taartbladen eigenlijk op een rustieke manier, van een deeg dat identiek is aan dat van Grappige taart, we waren er naar op zoek en ik heb het recept precies in deze vorm eerder gepubliceerd, je kunt het lezen hier, als je het wilt onthouden.

Varianten van de taart

Zoals ik je toen vertelde, is roomkaas een cake die in verschillende varianten in het hele oude rijk wordt gevonden. In wezen zijn alle varianten in feite enkele "cream pies" (dat is precies wat de naam betekent). Alle bevatten bladerdeegbasis en vanillecrème. In Roemenië en Servië wordt het meestal gebruikt om bladerdeegvellen te vullen voor romige chiboust-room. Dit is eigenlijk een klassieke luchtige banketbakkersroom met opgeklopte eiwitten. De consistentie van de crème wordt zeer aangenaam en niet plakkerig. In de Sloveense versie Bled cremschnitte (verwijzend naar de stad Bled), wordt een laag slagroom over de klassieke vanilleroom uitgesmeerd.

Ten slotte is de crème die ik je voorstel precies zoals ik hem uit mijn kindertijd herinner. En niet alleen ik, ik heb met verschillende vrienden overlegd die dezelfde herinneringen aan deze taart hebben. In het receptenboek van de Banat- en Transsylvanische dorpen honderden jaren geleden, verschijnt de crème in het geheugen van de smaak van veel fijnproevers. Alle herinneringen van de respondent "hebzuchtig" betreffen hardwerkende en bekwame grootmoeders, die gekookte vanilleroom combineerden met glanzende meringue en deze in een smakelijk laagje tussen de bladerdeegvellen smeerden.


Cremsnit klassiek roomrecept. Room: 3 zakjes vanillepudding. Zelfgemaakte romige recepten met vanillecrème - hoe maak je romig, romig of gekrompen. Romig of romig recept met gekochte bladeren en room.

De cremsnitcake (krémes, crempita, Kremschnitte, cremeschnitte) bestaat uit 2 vellen bladerdeeg en een crème van. Tosca cake, recept voor eiwitcake met kokos en maanzaad en vanilleroom met boter. Lekkere smaak, geweldige dagen look. Het is zo lekker dat iedereen om 2 porties vraagt.Zelfgemaakte lakens, vanille-eierroom, maken het verschil. Het eenvoudigste roomrecept of Millefeuille. Bereiding van een romige cake met commerciële bladen en room voor room Dr. Dr. Het recept voor de meest succesvolle romige met zelfgemaakte bladen en room. Homemade Dessert presenteert een verscheidenheid aan recepten voor desserts en zelfgemaakte zoetigheden die u gemakkelijk en snel kunt bereiden. Crème braam & # 8211 Culinaire recepten & # 8211 Roemeens en uit de keuken.

Maak een klontje meel en in het midden ervan. Ik hou van haar sinds ik een kind was en dat herinner ik me. Met dank aan Alina voor het recept.

Laat afkoelen en verdeel de room tussen de 2 deegvellen. Nadat het is afgekoeld, meng je de room met de slagroom. Leg een laag bakplaten, een laag. Oetker wordt gekookt zonder te koken en is lekkerder dan je zou verwachten.


Het echte romige recept: snel te maken, makkelijk te eten

Het echte roomrecept, een van de langstlevende cakerecepten, nog steeds de voorkeur van alle leeftijden. Haar sterke punten? Het is fijn, geurig en niet erg zoet. En makkelijk te bereiden, in relatief korte tijd, dankzij het feit dat er diepgevroren bladerdeeg op de markt is.

Jij hebt nodig: een pakje bladerdeeg voor room & # 8211 800 ml melk, 100 g zetmeel, drie eieren, 175 g suiker, een snufje zout, 80 g boter met 82% vet, een theelepel vanille-extract voor decoratie - vanillepoedersuiker.

Methode van voorbereiden

Laat het deeg bij kamertemperatuur ontdooien, zonder het op enigerlei wijze te forceren. Leg een vel deeg op de achterkant van de bakplaat, prik deze met een vork van de ene naar de andere plaats en zet deze ongeveer tien minuten in de hete oven op 220 graden Celsius. Laat het blad, nadat het is gebakken, afkoelen. Hetzelfde doe je met het tweede vel, met dit verschil dat je, behalve dat je het van plek naar plek prikt, met behulp van een mes de porties markeert. Wees voorzichtig, snijd het deeg helemaal NIET! Markeer de porties zodat ze gelijk zijn, omdat je ze aan het einde snijdt, om te serveren. Laat het bakken en laat dan ook dit tweede vel afkoelen.

Ga als volgt te werk om de vanillecrème te bereiden: Kook 600 ml van de 800 ml melk. Meng in een kom apart de eieren met de suiker, het zetmeel, het zoutpoeder en 200 ml koude melk. Wanneer de melk begint te koken, voeg je deze samenstelling toe, laat het sudderen en roer continu tot het dikker wordt (ongeveer een minuut). Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract, de in blokjes gesneden boter toe en mix opnieuw tot je een homogene samenstelling krijgt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier op de bodem waarvan je de vellen hebt gebakken. Leg het eerste gebakken vel erop en giet er snel de vanillecrème over. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig over het hele oppervlak verdeelt. Leg het tweede vel (degene waarop je de porties hebt getekend) over de hete room.

Laat de cake volledig afkoelen en verdeel hem volledig volgens de 'tekens'. Voor het serveren kun je het poederen met vanillesuiker.


Het echte romige recept: snel te maken, makkelijk te eten

Het echte roomrecept, een van de langstlevende cakerecepten, nog steeds de voorkeur van alle leeftijden. Haar sterke punten? Het is fijn, geurig en niet erg zoet. En makkelijk te bereiden, in relatief korte tijd, dankzij het feit dat er diepgevroren bladerdeeg op de markt is.

Jij hebt nodig: een pakje bladerdeeg voor room & # 8211 800 ml melk, 100 g zetmeel, drie eieren, 175 g suiker, een snufje zout, 80 g boter met 82% vet, een theelepel vanille-extract voor decoratie - vanillepoedersuiker.

Methode van voorbereiden

Laat het deeg bij kamertemperatuur ontdooien, zonder het op enigerlei wijze te forceren. Leg een vel deeg op de achterkant van de bakplaat, prik deze met een vork van de ene naar de andere plaats en zet deze ongeveer tien minuten in de hete oven op 220 graden Celsius. Laat het blad, nadat het is gebakken, afkoelen. Hetzelfde doe je met het tweede vel, met dit verschil dat je, behalve dat je het van plek naar plek prikt, met behulp van een mes de porties markeert. Wees voorzichtig, snijd het deeg helemaal NIET! Markeer de porties zodat ze gelijk zijn, omdat je ze aan het einde snijdt, om te serveren. Laat het bakken en laat dan ook dit tweede vel afkoelen.

Ga als volgt te werk om de vanillecrème te bereiden: Kook 600 ml van de 800 ml melk. Meng in een kom apart de eieren met de suiker, het zetmeel, het zoutpoeder en 200 ml koude melk. Wanneer de melk begint te koken, voeg je deze samenstelling toe, laat het sudderen en roer continu tot het dikker wordt (ongeveer een minuut). Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract, de in blokjes gesneden boter toe en mix opnieuw tot je een homogene samenstelling krijgt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier op de bodem waarvan je de vellen hebt gebakken. Leg het eerste gebakken vel erop en giet er snel de vanillecrème over. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig over het hele oppervlak verdeelt. Leg het tweede vel (degene waarop je de porties hebt getekend) over de hete room.

Laat de cake volledig afkoelen en verdeel hem volledig volgens de 'tekens'. Voor het serveren kun je het poederen met vanillesuiker.


Video: Buttermilchschnitte. Blechkuchen. Cremeschnitte lecker, leicht, fruchtig (Januari- 2022).