Traditionele recepten

Hummus Quesadillas!

Hummus Quesadillas!

Gisteren was niet mijn dag. Ik heb een heel domme, heel dure fout gemaakt, en ik wil dat je me vertelt dat je ook al eerder een heel domme en dure fout hebt gemaakt. Ik raakte de zijkant van mijn auto tegen ... een paal. Een stationaire paal.

Om eerlijk te zijn, de bocht vereist een scherpe bocht naar rechts voorbij de paal en er is geen stoeprand om te voorkomen dat auto's de paal raken. Toch heb ik 100 keer langs deze paal gereden zonder hem eerder te raken. Het gebeurde op klaarlichte dag buiten mijn favoriete plaatselijke reformwinkel, terwijl ik onderweg was om deze tortilla's te kopen.

Ik belde mijn moeder, reed naar huis en gebruikte deze dure tortilla's goed. Ik heb quesadilla's gemaakt, met hummus in plaats van kaas! Wist je dat dat een optie is? Ik kwam op dit idee terecht na het succesvol testen van een variatie van quesadilla's met veganistische zure room in plaats van geraspte kaas voor mijn kookboek.

Als zuiveleter, geloof me als ik zeg dat dat veganistische zure roomrecept (beschikbaar in het boek) absoluut heerlijk is. Ik geef er vaak de voorkeur aan boven de gebruikelijke zuivelproducten omdat het lichter en plantaardig is, en het heeft me geïnspireerd om meer niet-zuiveloplossingen te vinden. Ik vroeg me later af: "Kan ik ook quesadilla's maken met hummus?" Ja!

Quesadilla's zijn mijn standaard snelle maaltijd sinds de universiteit. Nu mijn koelkast niet langer overloopt met kookboekresten, heb ik ze weer opgeklopt. De sleutel is om elke quesadilla te maken met één tortilla, in het midden gevouwen, in plaats van alles tussen twee tortilla's te klemmen. De sandwich met twee tortilla's is moeilijk om te draaien en kan bij het snijden al zijn vulling verliezen. Geloof me. Je kunt indien nodig twee gevouwen tortilla's in één koekenpan maken (zie foto hierboven).

Hummus is gemaakt met kikkererwten en tahin, dus het is een eiwitrijke, veganistische / zuivelvrije optie. Voor minimaal verwerkte hummus-quesadilla's, maak je eigen hummus of koop je een in de winkel gekochte optie die vrij is van conserveermiddelen. ALDI en Trader Joe's bieden een aantal smakelijke biologische opties. Tortilla's bevatten vaak ook overtollige ingrediënten. Mijn favoriete merk is Stacey's Organic. Ik bewaar ze in de vriezer als ik weet dat ik ze niet binnen een week of minder kan opgebruiken.

Ga gerust uit je dak met je smaak van hummus en vullingen. Voor de foto's hier heb ik geroosterde knoflookhummus gebruikt en daarbij wat mediterrane smaken gekozen: zongedroogde tomaten, olijven en gebakken spinazie. Laat me weten hoe je de jouwe propt!

Hummus Quesadillas!

 • Auteur:
 • Voorbereidingstijd: 7 minuten
 • Kooktijd: 8 minuten
 • Totale tijd: 15 minuten
 • Opbrengst: 1 1x
 • Categorie: Entree
 • Keuken: Mediterraan

Deze quesadilla's zijn gemaakt met hummus in plaats van kaas, en ze zijn absoluut heerlijk! Hummus quesadilla's zijn een gezonde zuivelvrije en veganistische maaltijd. Recept hieronder maakt een gevouwen / halve maan quesadilla; vermenigvuldig zo nodig.

Schaal

Ingrediënten

Per quesadilla

 • Een 8-inch volkoren tortilla (of glutenvrije tortilla voor glutenvrije quesadilla's)
 • ¼ tot ⅓ kopje hummus naar keuze (groene godin hummus is mijn favoriet)
 • Vullingen naar keuze (ik gebruikte een handvol gebakken spinazie in olijfolie, afgespoelde in olie verpakte zongedroogde tomaten en wat dun gesneden Kalamata-olijven)
 • Extra vierge olijfolie, om te borstelen
 • Optioneel, voor het serveren: extra hummus, hete saus, pesto, etc.

Instructies

 1. Verdeel de hummus royaal over je tortilla. Bedek de helft van de tortilla lichtjes met vulling naar keuze. Vouw de blanco helft om om een ​​halve maanvorm te creëren. Herhaal dit als je meer dan één quesadilla wilt maken; je kunt er maximaal twee tegelijk in dezelfde pan koken.
 2. Verwarm een ​​middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de gevouwen quesadilla (s) in de pan. Laat de onderkant een minuut of twee opwarmen en draai ze voorzichtig om. Bestrijk de warme kanten licht met olijfolie en laat ze nog een minuut of twee in de pan koken. Draai nogmaals voorzichtig om, bestrijk de nieuwe bovenkant licht met olijfolie en kook tot de onderkant licht goudbruin en knapperig is. Draai voorzichtig om en kook tot die kant licht goudbruin en knapperig is.
 3. Leg de quesadilla (s) op een snijplank en laat ze een paar minuten rusten. Gebruik vervolgens een scherp koksmes of pizzasnijder om elke quesadilla in drie partjes te snijden. Serveer onmiddellijk. Ik heb genoten van de mijne zoals hij is, maar misschien wil je wat extra hummus erbij, of misschien wat hete saus of een beetje pesto.

▸ Voedingsinformatie

De getoonde informatie is een schatting van een online voedingscalculator. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging voor het advies van een professionele voedingsdeskundige.


Bekijk de video: Hummus Quesadilla Recipe (Januari- 2022).