Nieuwe recepten

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Room:

Doe 500 ml melk in een pan op laag vuur. Meng de dooiers in een kom met een eetlepel suiker en voeg ze toe aan de melk op het vuur.

Meng in een andere kom de suiker (de overige 22 eetlepels) goed met het resterende zetmeel en de melk (100 ml). Wij zorgen ervoor dat alle ingrediƫnten goed mengen. Giet deze samenstelling over de hete melk uit de pot en meng met een garde tot de samenstelling dikker wordt.

Breek de chocolade in stukjes en voeg deze al roerend toe aan de room tot hij volledig gesmolten is. Voeg op het einde de rumessence toe en laat de room afkoelen.

Tarwe:

Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, cacao en suiker. Voeg geleidelijk de warme melk, olie en rumessence toe en meng goed tot een gladde massa.

Verdeel de compositie in 3 gelijke delen en bak 3 vellen.

Behang een bakplaat met bakpapier en giet het eerste deel van de compositie.

Bak ongeveer 10 minuten op laag vuur. We testen met een tandenstoker of het aanrecht klaar is, we halen het eruit en laten het afkoelen. We doen hetzelfde voor de andere 2 werkbladen.

Nadat de toppen volledig zijn afgekoeld, beginnen we met het samenstellen van de cake.

Leg de eerste bovenkant op een bakplaat, siroop deze en voeg 1/2 van de hoeveelheid room toe.

Ga verder met het tweede aanrecht, siroop erop en voeg de resterende room toe (laat 2-3 eetlepels room over om de randen van de cake te bedekken). We eindigen met het 3e aanrecht dat we siroop.

Bereid het glazuur: smelt de chocolade in een waterkoker en voeg een paar eetlepels melk toe. Meng goed tot het volledig gesmolten is.

Giet het glazuur over de cake.

Breek de in chocolade gewikkelde wafels doormidden (om stokjes van elk 2 wafels te hebben) en bedek de randen van de cake ermee.

We binden een organza lint om de taart om de wafels te ondersteunen.

We versieren de taart met gekleurd snoep en witte chocolade.