Nieuwe recepten

Uit de wijnkelder: 10 World Reds voor februari

Uit de wijnkelder: 10 World Reds voor februari

Hier zijn nog een paar interessante rode kleuren om je te helpen februari door te komen.

2010 Veramonte "Ritual" Casablanca Valley pinot noir ($ 21). Vrij bloemig met veel tonen van rood fruit, vooral rode framboos. Het is evenwichtig, maar fruitig met slechts een paar pinot cola-tonen. Afhaalmaaltijden: Een mooie wijn, maar geen traditionele pinot.

2009 Veramonte Primus "The Blend" ($ 19). Bordeauxdruiven met syrah. Het is een mooie, ronde, kersenfruitwijn met een goede balans en een paar aangename kruidige tonen. Afhaalmaaltijden: een wijn om 's middags te serveren voor bezoekende vrienden met een paar pittige apps om op te kauwen.

2010 Gerard Bertrand "Terroir" Corbieres ($15). Een mengsel van grenache, syrah en mourvedre uit het zuiden van Frankrijk met helder, rijk fruit - van moerbeien tot frambozen. Het is een grote wijn - rijk, goede mineraliteit, goede zuurgraad, lang in de mond, matige tannines en een wildachtige afdronk. Afhaalmaaltijden: een grote wijn, maar geen zware wijn, waarschijnlijk het best gedronken in de komende vijf jaar.

2008 Gerard Bertrand "Grand Terroir" Tautavel ($ 19). Houd van deze wijn. Een mix van grenache, syrah en carignan, het is groot, vlezig en hartig met tonen van chocolade en bakkruiden. Afhaalmaaltijden: het is een goede plek voor wijnliefhebbers die van donkere wijnen houden die bijna als voedsel smaken.

2010 Viña Zaco Rioja tempranillo ($ 15). Vrij pittig, mager en mineraal, met wat appelcidertonen in de afdronk. Afhaalmaaltijden: Het soort wijn voor het soort prijs dat u op een menu wilt zien als u rode pasta en mager vlees eet.

2009 Viña Pomal Rioja Crianza ($ 15). Vergelijkbaar met de vorige wijn, maar iets voller met rijpe, maar zure kersen. Afhaalmaaltijden: Gooi een munt tussen deze en de Zaco.

2010 Marrenon "Grand Marrenon" Luberon ($ 17). Van voornamelijk syrah plus grenache, de wijn is rokerig en aards met donkere kersen- en vlierbessenaroma's en is goed uitgebalanceerd en matige tannines. Takeaway: Een aangename wijn voor wie houdt van grote maar niet al te fruitige dranken.

2010 Marrenon "Orca" Vielles Vignes Ventoux ($ 17). Helder, rond, geurig fruit - voornamelijk rode framboos - met een vleugje romigheid en een snufje garrigue. Afhaalmaaltijden: Deze wijn op basis van grenache is een perfect rood voor de lunch, vol van smaak maar licht in de mond.

2011 Bocelli Rosso Toscana IGT ($ 16). Hoewel 100 procent sangiovese, is het meer in de stijl van de Beaujolais Villages - vriendelijke pastelframbozen met slechts een vleugje sangioraspiness. Afhaalmaaltijden: Een gemakkelijk drinkbare rode wijn die licht gekoeld goed zou zijn voor recepties.


 • Wijnmakers worden aangemoedigd om terug te keren naar traditionele markten, waaronder het VK, de VS en Duitsland
 • Marktanalisten voorspellen dat producenten een dalende wijn- en druivenprijs zullen zien
 • Mensen in de sector hebben niet veel hoop dat de tarieven binnenkort zullen worden verlaagd

Tarieven variërend van 107 procent tot meer dan 200 procent werden eind vorig jaar ingevoerd nadat China Australië ervan beschuldigde wijn te verkopen onder de productiekosten, een suggestie die wijnmakers verwerpen.

De impact werd gedeeltelijk vastgelegd in het jaarverslag van Wine Australia, waaruit bleek dat de waarde van de export naar China daalde tot $ 1,15 miljard in 2020 - nog steeds meer dan het dubbele van het op twee na geplaatste Verenigd Koninkrijk ($ 456 miljoen).

Maar nu China grotendeels buiten beeld is, worden wijnmakers aangemoedigd om terug te keren naar traditionele markten, waaronder het VK, de Verenigde Staten, Canada en Duitsland.

"We moeten proberen die markten opnieuw aan te vallen", zegt Matthew Tydeman, directeur en druivenmakelaar van Ciatti Australia.

"Maar we moeten ons nu realiseren dat we strijden tegen Chili en Spanje en Argentinië voor de prijspunten, en die prijspunten zijn een stuk goedkoper dan wat we momenteel in Australië zien."

De plaats van Australië in de wereldorde verschuift

Scott Morrison heeft China een bericht gestuurd dat Australië niet de 'plaatsvervangende sheriff' van Amerika zal zijn en dat Canberra geen beslissingen zal nemen op basis van een keuze tussen Washington en Peking, schrijft Stan Grant.

Als gevolg hiervan, zei hij, zullen producenten in Australië een dalende wijnprijs en een dalende druivenprijs gaan zien.

"Rood zal lang duren en we zullen de prijs zien dalen, en we horen nu al dat de prijzen lager zijn dan vorig jaar", zei de heer Tydeman.

"Er lijkt op dit moment een goede vraag naar witte druiven te zijn - chardonnay, sauvignon blanc en pinot gris zijn goed in trek, en als er iets is, zijn ze schaars.

"Ik verwacht dat de blanken constant blijven, maar als we een grote oogst krijgen, kan de prijs gemakkelijk dalen."


Ultieme gids voor wijnkelders

Ze is rijk, complex en heeft een vol lichaam als geen ander. Geboren op de heuvels van Napa, brengt ze haar diepgaande kennis van de wijnboercultuur met zich mee. Nee, we hebben het niet over je vrouw of een filmsterretje, we hebben het over de Syrah Obsidian 2005 van Pax Wine Cellar [bron: Pax Wine Cellars].

We weten allemaal dat wanneer wijn wordt geboren, het eigenlijk gewoon een tros druivensap, water, gist en misschien wat exotische kruiden is. Maar het veroudert en fermenteert maanden of jaren in tanks en vaten, en wordt vervolgens gebotteld en verscheept om ervan te genieten of te bewaren voor verdere veroudering en ontwikkeling [bron: The Olive Garden]. Dat is waar de wijnkelder binnenkomt.

Sinds de dagen van Plato en zijn Symposium hebben mannen en vrouwen hun wijn gemaakt, ervan genoten en ze gedocumenteerd, en tegenwoordig zijn er ongeveer evenveel soorten wijnkelders als de wijndrinkers die ze bouwen.

Er is de bovengrondse kelder, of wijnkamer, de ondergrondse kelder en de kleine kelder, die minder dan 500 flessen kan bevatten en die bekend staat als uw wijnkast. En er zijn ook wijnkoelers of koelkasten [bron: Consumer Reports]. Hoewel elk van deze opslagruimtes kan worden gekocht of gebouwd om aan de behoeften van de verzamelaar te voldoen, zijn er twee duidelijke verschillen in kelders: ze kunnen actief of passief zijn, wat betekent dat de temperatuur wordt geregeld (actief) of passief (ondergronds gebouwd) [bron: De wijnrekwinkel].

Verschillende wijnen hebben verschillende temperaturen nodig, dus als u uw rode wijnen van uw witte wijnen kent, zal dit een verschil maken in hoe u ze opslaat [bron: Consumer Reports]. We zullen de wereld van wijnkelders in dit artikel verkennen, en als je eenmaal waardering voor dit alles hebt ontwikkeld, zullen we uitleggen hoe je er zelf een kunt bouwen.

Net als melk kan wijn bederven, en veranderingen in temperatuur of blootstelling aan licht kunnen de snelheid van het bederf verhogen [bron: Fraser]. Wijnkelders beschermen je kostbare flessen tegen de elementen, en ze geven je ook een mooie plek om te pronken met je collectie en die vintage labels op te slaan. Dit is belangrijk, omdat een goede bewaring het verschil kan maken in de smaak en body van uw wijn, en het zelfs in staat kan stellen om zich tijdens het rijpen tot zichzelf te ontwikkelen. Tegelijkertijd kan het te lang verouderen van een fles de subtiele smaken verpesten [bron: Vilim]. Aangezien er zoveel soorten wijnopslagruimtes zijn, laten we eerst eens kijken naar de traditionele wijnkelder en het doel ervan.

Voor de Georgiërs, die al sinds ongeveer 5.000 voor Christus wijn lijken te verbouwen, ligt het geheim van het succes van de wijnboer in de grond. Gegoten in potten na te zijn geoogst en gepureerd, werden de druiven en hun sap vervolgens tot de lente in de grond begraven, toen de gefermenteerde vloeistof werd gescheiden van de pulpachtige puree en opnieuw in nieuwe potten werd gegoten om te worden herbegraven [bron: Reader's Digest].

Zulke ingewikkelde zaken zijn echter niet nodig bij het inrichten van uw eigen wijnkelder: waar u bij het selecteren van uw opslagruimte op moet letten, is of u veel flessen heeft (en veel ruimte nodig heeft), in een droge of nat klimaat (vocht beïnvloedt wijn) en de tijd dat u uw fles wilt bewaren [bron: Pandell]. Afhankelijk van uw behoeften, kunt u een kelder bouwen die alle drie dekt.

We weten allemaal dat wijn een geweldig cadeau is, en wijnkelders bieden de perfecte plek om toekomstige geschenken te plaatsen [bron: Steiman]. Voor die speciale wijnverzamelaar in je leven is er ook een verscheidenheid aan accessoires om te verzamelen en van te genieten. In ons volgende gedeelte maakt u kennis met een paar van hen, waaronder designerrekken of rekken [bron: Wine Enthusiast].

Wanneer u uw wijnkelder plant, moet u van tevoren plannen en weten hoeveel ruimte u nodig heeft, zelfs als budget en ruimte geen beperkingen zijn. Kies een plek uit de buurt van grote apparaten, want hitte en trillingen van die apparaten kunnen je flessen rammelen. Houd rekening met de luchtvochtigheid en handhaaf een luchtvochtigheid van 50 tot 70 procent in de kamer. Een goede isolatie zal dit doen, maar vergeet de deur niet, omdat temperatuurschommelingen kunnen optreden bij het kleinste beetje luchtstroom [bron: Brack].

Accessoriseren, accessoriseren. We weten allemaal dat het hebben van de juiste accessoire een look, een moment of zelfs een maaltijd kan samenbrengen. Maar kan het juiste accessoire echt bijdragen aan de beleving van de wijnliefhebber? Natuurlijk kan het.

Met alles van glaswerk tot kurkentrekkers tot beluchters en charmes die allemaal rijp zijn om geplukt te worden, is er geen reden waarom je niet wat eigen stijl en pit kunt toevoegen aan de smaak in de flessen die je openbreekt [bron: International Wine Accessories, Wereldmarkt]. Laten we eerst eens kijken naar stemware.

Bijna net zo belangrijk als de wijn zelf, zal een goed wijnglas u helpen de smaak, diepte en geur van uw wijn volledig te waarderen. Zo goed als koffie smaakt uit een dampende mok op een koude ochtend, je zou je Rioja nooit uit een keramieken kopje drinken. Een gedeeltelijk gevuld glas en vastgehouden door de steel zorgt voor de volledige ervaring van wijnconsumptie, waardoor het juiste glas de beste accessoire is. Van tulpen tot fluiten, coupes en bekers, er is een glas voor elke gelegenheid, dus kies het juiste glas voor de klus [bron: Robinson].

Je volgende accessoire is misschien een kleiner, opzichtig wijnrek (naast gewone planken), waarin flessen voor een korte tijd worden bewaard en je duidelijk goede smaak laat zien. Voor de ultieme kenner helpt een wijnkaraf wijn zijn sediment af te werpen en in smaak te groeien [bron: Nase]. Om uw proeverijen te documenteren, overweeg dan een wijnalbum en noteer uw aantekeningen over de smaak van elke wijn en het voedsel dat ermee wordt geconsumeerd.

Nu je het uiterlijk en de smaak hebt voor het bezitten van een wijnkelder, laten we eens kijken hoe je er een kunt bouwen.

Verdwaald in de wereld van winepeak? Hier is een korte woordenlijst van termen:

 • Aroma: een geur van vers fruit
 • Boeket: de geur die vrijkomt bij het openen
 • Groot: kleurrijk, veel body
 • Lichaam: hoe het voelt in je mond
 • Karakter: definitie van kwaliteiten [bron: BCAWA]
 • Schoon: geen nare smaak of geur
 • Droog: hier geen suikers
 • Tannine: smakende smaken [bron: Coy]
 • Neus: het olfactorische attribuut
 • Afwerking: hoe goed alles aan het einde samenkomt op je tong [bron: Epicurious]

Hoe een wijnkelder te bouwen

Verkocht op kelders? Nu is het tijd om in te graven en je eigen te bouwen. Omdat we al hebben nagedacht over de behoeften aan ruimte, verlichting en vochtigheid, gaan we dieper in op de materialen.

Van sommige houtsoorten, zoals ceder, is bekend dat ze de smaak van wijn beïnvloeden en mogen niet worden gebruikt voor keldermuren. Mahonie is een goede keuze en is een favoriet onder aannemers in het bedrijf. Als je je kelder helemaal opnieuw bouwt, bekijk dan een ontwerp-je-eigen webprogramma om een ​​plan op te stellen [bron: Vigilant].

Je moet ervoor zorgen dat je je muren isoleert en je vloeren afdicht tegen vocht (gebruik nooit tapijt in je kelder), en zorg ervoor dat de "R-factor" (het vermogen waartegen de isolatie werkt tegen hitte) ten minste 19 is [bron: National Isolatievereniging, Vinotemp]. Vraag uw thuisverbeteringsprofessional om een ​​aanbevolen afdichtmiddel en test uw muren en plafond op luchtstroomlekken voordat u verder gaat. Dampschermen helpen beschermen tegen temperatuurschommelingen en houden uw luchtvochtigheid op de aanbevolen niveaus, evenals helpen bij warmtevertraging.

Als je tevreden bent met de ruimte die je hebt gecreëerd, moet je de stellingen en andere accessoires toevoegen die je kelder tot de jouwe maken. Houd er rekening mee dat je ruimte nodig hebt om te bewegen en de mogelijkheid om deuren te sluiten, dus het gebruik van het beste rek voor de klus kan een groot verschil maken. Uw rekken moeten ervoor zorgen dat uw flessen onder een hoek kunnen rusten die een deel van de kurk in contact houdt met de vloeistof.

Nu rest alleen nog een geknalde kurk en een toast op je vindingrijkheid!

Iedereen moet ergens zijn wijnopleiding beginnen, toch? Het blijkt dat "ergens" je eigen huis zou moeten zijn. Bij het leren over nieuwe smaken en labels, is de beste manier om jezelf te onderwijzen door thuis wat kurken te laten vallen en aandacht te schenken aan wat je wel en niet lekker vindt. Dit zal je helpen de taal te begrijpen van de boeken die je leest en wijnproeverijen die je later bijwoont [bron: Asimov].


Voor de wijnwereld brengt 2021 bekende problemen met zich mee

Het jaar is veranderd. Dat heeft de overheid ook. Maar de uitdagingen waarmee de wijnindustrie wordt geconfronteerd - Covid, tarieven en klimaatverandering - blijven bestaan.

Het is een nieuw jaar en er is een nieuwe regering in Washington, maar de Amerikaanse wijnindustrie blijft verstrikt in dezelfde netelige problemen: Covid-19, overheidstarieven en klimaatverandering.

De meest directe uitdaging is natuurlijk de niet aflatende pandemie, die restaurants en andere elementen van de horeca heeft verpletterd die een cruciaal onderdeel zijn van het verkoop- en promotiesysteem voor wijn. Meer dan een paar wijnhuizen vertrouwen ook op hun eigen proeflokalen en restaurants voor de verkoop en voor het opbouwen van een klantenbestand op lange termijn.

Veel van die producenten waren op zijn minst in staat om over te schakelen naar direct-to-consumer en e-commerce-activiteiten. Ze ontwikkelden relaties via Zoom-proeverijen en bouwden hun openbare ruimtes om tot hoofdkantoor voor het verzenden van flessen naar verre shoppers.

Uit een recente analyse van de rechtstreekse verzending door wijnmakerijen naar de consument bleek een volumetoename van 27 procent in 2020 ten opzichte van 2019, niet verrassend de grootste jaarlijkse sprong in de afgelopen tien jaar, aangezien opgesloten consumenten zich tot online winkelen wendden.

Net als de rest van het land moet de wijnindustrie wachten op de massale vaccinatie van de bevolking voordat ze weer enigszins normaal kan worden.

Hoe zal die nieuwe wereld eruit zien? Het is moeilijk te zeggen met enige mate van zekerheid. Het falen van regeringen op alle niveaus om restaurants en hun werknemers voldoende steun te bieden, terwijl ze terecht eisen dat ze op een fractie van hun capaciteit werken of helemaal sluiten, betekent dat de horeca jaren nodig zal hebben om te herstellen.

Hoewel de pandemie het grootste obstakel is voor restaurants en de wijnindustrie, is het lang niet het enige.

Toen de sluitingen van het coronavirus afgelopen maart begonnen, waren wijnimporteurs, distributeurs, detailhandelaren en restaurants al aan het bijkomen van de bestraffende tarieven die de regering-Trump in oktober vorig jaar had opgelegd aan veel Europese voedingsmiddelen en dranken. Als afscheidsgebaar bestelde de administratie extra tarieven, die van kracht werden op 12 januari, net voor de inauguratiedag.

De tarieven waren onderdeel van een Amerikaanse vergelding tegen de Europese Unie over subsidies die de vakbond aan het Europese ruimtevaartbedrijf Airbus geeft. In 2019 oordeelde de Wereldhandelsorganisatie dat het bedrijf de wereldwijde handelsregels had geschonden.

Als reactie hierop plaatsten de Verenigde Staten een tarief van 25 procent op wijnen met een alcoholpercentage van minder dan 14 procent uit Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, samen met verschillende Europese whisky's, kazen, olijfolie en ander voedsel. De aanvullende tarieven die in januari van kracht werden, omvatten wijnen uit Frankrijk en Duitsland met meer dan 14 procent alcohol en andere dranken. Mousserende wijnen zijn tot nu toe uitgesloten.

De regering-Trump heeft nooit uitgelegd waarom het zich richtte op wijn en eten in een geschil over luchtvaartapparatuur. Hoewel ook vliegtuigonderdelen onderworpen waren aan tarieven, werden ze belast tegen een veel lager tarief, 10 tot 15 procent, dan de 25 procent op eten en drinken.

Economen kunnen twisten over de doeltreffendheid van het gebruik van tarieven als instrument in de internationale handel, maar deze specifieke tarieven hebben meer schade toegebracht aan kleine Amerikaanse bedrijven dan aan de landen die ze moesten straffen.

Volgens de U.S. Wine Trade Alliance, een organisatie die de wijnhandel vertegenwoordigt, is de Amerikaanse invoer van wijnen uit de vier landen die getroffen zijn door de tarieven in de eerste vijf maanden van 2020 met bijna 54 procent gedaald in vergelijking met de eerste vijf maanden van 2019.

Gegevens verzameld door Gomberg, Fredrikson & Associates, een wijnindustrie-analist, toonden aan dat voor elke dollar aan wijn die niet wordt geïmporteerd vanwege de tarieven, consumenten $ 4,52 minder uitgeven bij Amerikaanse distributeurs, retailers en restaurants.

Wat nu te koken?

Sam Sifton heeft menusuggesties voor de komende dagen. Er wachten duizenden ideeën om te koken op je in New York Times Cooking.

  • Mis de ongelooflijke sobanoedels van Yotam Ottolenghi met gemberbouillon en knapperige gember niet. voor schimmels is een traktatie, en het past prachtig bij gebakken snapper met Creoolse saus.
  • Probeer de saladepizza van Ali Slagle met witte bonen, rucola en ingemaakte pepers, geïnspireerd op een California Pizza Kitchen-klassieker.
  • Alexa Weibel's moderne kijk op macaronisalade, verlevendigd door citroen en kruiden, past heel goed bij ovengebakken kip.
  • Een klodder burrata doet het zware werk in het eenvoudige recept van Sarah Copeland voor spaghetti met knoflook-chili-olie.

  Het precieze effect van de pandemie op deze cijfers is moeilijk te berekenen. Veel Europese wijnproducenten die getroffen werden door de tarieven, vonden eenvoudigweg andere markten voor hun producten, zegt Ben Aneff, de managing partner van Tribeca Wine Merchants in New York en voorzitter van de handelsalliantie.

  Als extra stap die op zijn best onnadenkend en in het slechtste geval hatelijk lijkt, sloot de regering-Trump geen goederen uit in beide tariefrondes die al maanden en enkele jaren van tevoren door Amerikaanse bedrijven waren gekocht en onderweg waren naar de Verenigde Staten. Staten. Dat verplichtte die bedrijven om de volledige invoerrechten te betalen wanneer de goederen door de douane gingen, zonder effect op de buitenlandse bedrijven die de tarieven zouden moeten bestraffen.

  "Ze hadden ervoor kunnen kiezen Amerikaanse bedrijven niet te straffen voor aankopen in het verleden, en ze hebben ervoor gekozen om dat niet te doen", zei de heer Aneff. "Het is alsof je een medicijn ontwerpt met alle bijwerkingen en geen remedies."

  De regering-Biden heeft geen standpunt ingenomen over de tarieven. Het heeft Katherine Tai voorgedragen als de volgende handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten, die elke zes maanden de tarieven moet herzien, met de volgende herziening gepland voor deze maand. Het is niet duidelijk of mevrouw Tai op tijd door de Senaat zal worden bevestigd, of dat een beslissing zal moeten wachten tot de volgende beoordeling in augustus.

  De heer Biden zou de tarieven kunnen opheffen met een uitvoerend bevel, zoals de chef-koks Kwame Onwuachi en Alice Waters onlangs hebben aangedrongen in een opiniekolom in The Washington Post. Het zou ongebruikelijk zijn voor een president om zo in te grijpen, vooral gezien de andere huidige prioriteiten, maar met name voor restaurants is de nood hoog.

  "De tarieven berokkenen aanzienlijk meer schade aan kleine Amerikaanse bedrijven op hun meest kwetsbare punten, en met name voor restaurants is dit hun moeilijkste tijd", zei de heer Aneff. “Dat lijkt me echt verkeerd. Dit zijn bedrijven die het net zo moeilijk hebben als in de VS. Ze moeten worden ondersteund.”

  Het handelsbeleid van Trump omhulde eveneens Amerikaanse landbouwbedrijven, die markten in China en Europa verloren. President Trump betaalde miljarden dollars aan subsidies, grotendeels aan grote landbouwbedrijven, maar dergelijke betalingen werden niet aangeboden aan de restaurant- en wijnindustrie.

  Handelsgeschillen die geen verband houden met de Europese Unie, hebben de Amerikaanse wijnindustrie ook veel van haar markt in China gekost, die vergeldingsheffingen oplegde op Amerikaanse wijnen die daar werden verkocht.

  "Het heeft echt een significant effect gehad op onze export in een markt die snel groeide", zegt Charles Jefferson, een vice-president van openbaar beleid bij Wine Institute, een belangenorganisatie voor wijnproducenten in Californië.

  Hij zei dat de export naar China in 2019 met 33,9 procent daalde en in 2020 nog eens 40,8 procent.

  "We zijn tegen al deze tarieven", zei de heer Jefferson. "Wijn mag niet worden gebruikt als hefboom in ongerelateerde geschillen."

  Hoewel de pandemie en de tarieven voor uitdagingen op de korte termijn zorgen, is klimaatverandering een existentieel probleem, dat zowel langetermijnplanning als onmiddellijke actie vereist, niet alleen van de wijnindustrie maar ook van de samenleving als geheel. Het goede nieuws is dat de regering-Biden van de bestrijding van klimaatverandering een prioriteit heeft gemaakt, wat de wijnindustrie kan aanmoedigen of dwingen om zelf op te treden.

  Niets wat de wijnindustrie nu doet, zal de trend naar een warmer klimaat en meer volatiele weerspatronen onmiddellijk afremmen. Welke stappen de regering ook neemt, de planeet zal heter zijn dan 30 jaar geleden. De perioden van droogte en de bosbranden die de wijnmakerijen aan de westkust hebben geteisterd, zullen hoogstwaarschijnlijk voortduren.

  Maar een inspanning onder leiding van de federale overheid, waarbij wetten, stimulansen of beide worden gebruikt om de moeilijke transformaties aan te moedigen die moeten plaatsvinden in de industrie, de landbouw en het dagelijks leven, kan het tempo van veranderingen op de lange termijn helpen vertragen. Deze inspanning kan de wijnindustrie ertoe aanzetten agressiever te handelen, ook al heeft klimaatverandering vaak een achterbank genomen voor meer directe taken.

  Hoewel het nog te bezien valt hoe de klimaatinspanning van de heer Biden vorm zal krijgen, kan de wijnindustrie veel doen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

  Het kan beginnen, zoals sommige bedrijven al hebben gedaan, door de CO2-uitstoot te controleren - dat wil zeggen, het analyseren van wijnbouw, wijnbereiding, marketing, verkoop en andere activiteiten, en vervolgens doelen te stellen in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs en het Intergouvernementeel Panel van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering .

  Wijnmakers zullen nog moeten uitzoeken hoe ze zich kunnen aanpassen aan een warmere toekomst. Maar ze kunnen in ieder geval helpen om te bepalen hoe die toekomst vorm zal krijgen in plaats van het slachtoffer te worden van wat er ook komt.


  Druivencollectief artikel - De schat die onder hun voeten ligt: ​​Maison Albert Bichot over het verzorgen van de bodem, van Chablis tot Beaujolais

  Een wijnmakerij die de kostbare bodems van Bourgondië beschermt.


  De ziel van wijn proeven in het hart van de Yakima-vallei

  Voordat we ingaan op de post, weet ik niet wat het is met de wijnregio's van Washington, maar ze laten ons graag twee keer nadenken over hoe we ze moeten zeggen. Neem bijvoorbeeld Willamette Valley. Je kunt geen wijnliefhebber zijn zonder minstens één keer te hebben gehoord, “It's Willamette, Damn It!” Blijkbaar zijn de inwoners van Yakima Valley AVA niet zo agressief - om ons te helpen herinneren hoe ze hun vallei moeten zeggen, want er is geen vloeken in de herinnering. Ik kreeg te horen dat ik moet denken “Omaha.” en ik zal de juiste uitspraak hebben, “Yack-i-maw.”

  Genoeg scholing voor vandaag, wijn is veel leuker om over te praten. Deze maand komen mijn Wine Pairing Weekend-vrienden op 13 maart samen om, je raadt het al, Yakima Valley AVA-wijnhuizen en -telers te bespreken. Ik werkte samen met Purple Star Wines, een familiebedrijf in Benton City, Washington.

  Amy en Kyle Johnson bezitten Purple Star Wines, evenals twee extra labels Muret-Gaston en Native Sun Wines. Ik had het genoegen om hun Muret-Gaston EMV Syrah 2015 te proeven. Edith Mae Vineyard heeft een speciaal plekje in de harten van Amy en Kyle, aangezien het een van de eerste wijngaardwijnen is die Kyle maakte als hoofdwijnmaker bij Olsen Estates in Prosser. Kyle en Amy hebben deze relatie behouden, zelfs nu ze hun eigen wijnmakerij hebben en zijn verheugd om door te kunnen gaan met het produceren van een enkele wijngaardwijn van Edith Mae Vineyard.

  Kyle en Amy ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Washington State University. Ze werden verliefd en begonnen hun leven samen. Na zijn afstuderen begon Kyle zijn wijncarrière met een functie in de wijnbouw voor Chateau Ste. Michelle. Hij verliet zijn positie daar om wijnmaker te worden bij Olsen Estates. Helaas, of gelukkig, afhankelijk van hoe je het bekijkt, sloot Olsen Estates de deuren drie jaar later. Als gevolg hiervan besloten Kyle en Amy dat het tijd was om hun eigen reis te beginnen en hun eerste vintage Purple Star Wines te creëren.

  Dracaena Wines heeft consistente 90+ beoordelingen en meerdere dubbele gouden medailles ontvangen. Klik op de afbeelding om de jouwe vandaag te bestellen en laat Dracaena Wines je momenten in geweldige herinneringen veranderen!

  Er is zoveel geschiedenis en gedachte achter alles wat Amy en Kyle doen met hun wijnen en merken. Ik was zo geïntrigeerd door het verhaal achter de naam Muret-Gaston. Het is een knipoog naar voorbije generaties en naar het besef dat hoe groot de wereld ook lijkt, het toch echt een kleine wereld is. (sorry dat ik die oorworm in je hoofd heb) Het blijkt dat Amy en Kyle, na wat ik vermoedde enige tijd Ancestry.com of een vergelijkbare site te hebben bekeken, ontdekten dat vijftien generaties geleden hun respectievelijke voorouders, de Murets en Gastons, woonde in naburige dorpen in Zuid-Frankrijk.

  Terwijl ze op zoek waren naar dat 'blad' voor hun nazaten, namen ze contact op met elk van de moeders om te zien of ze iets hadden om te helpen bij het zoeken. Gelukkig hadden beide moeders een aantal verborgen schatten in hun bezit, liefdesbrieven die tijdens de Tweede Wereldoorlog in prachtig cursief van de grootvaders van Amy en Kyle aan hun grootmoeders waren geschreven. De etiketten van Muret-Gaston-wijnen tonen trots een reproductie van de handtekeningen die op die liefdesbrieven werden gevonden.

  Nadat ik met Amy aan de telefoon had gesproken en een beschrijving had gekregen van de wijn die ze me als monster zou sturen, begonnen mijn gedachten te razen naar ideeën voor het koppelen. Ik liet mijn vingers op internet lopen en vond een recept voor vijgen-prosciutto-pizza met rucola. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik ben er vrij zeker van dat ik klokken hoorde rinkelen alsof ik zojuist de progressieve korting op een Vegas-gokautomaat had bereikt. Ik nam dit als een goed teken en voegde de ingrediënten toe aan mijn boodschappenlijstje. Het recept was zo makkelijk, dat ik het op een doordeweekse avond maakte. De maaltijd was licht en relatief gezond en het was een match made in heaven met de 2015 Muret-Gaston Edyth Mae Vineyard Syrah. (negeer alstublieft mijn rommelige teller in de video)

  De wijn was heerlijk op zichzelf, maar het was uitstekend met het eten. De Syrah hield van de aardsheid van de vijg, de hartigheid van de prosciutto en de gekarameliseerde smaak van de balsamico-glazuur. Het was als een trifecta van smaken die speciaal waren ontworpen zodat de wijn zijn donkere fruitsmaken kon benadrukken.

  Sluit je aan bij mij en mijn wijnvrienden op zaterdag 13 maart om 8 uur PT op Twitter. Volg mee met #WinePW om meer te weten te komen over deze wijn en andere Yakima Valley-wijnhuizen, evenals enkele ongelooflijke suggesties voor wijnarrangementen. Mijn enige suggestie is dat je geen honger moet krijgen, want we garanderen dat je van het gesprek gaat watertanden!

    • Camilla of Culinary Adventures met Camilla verdubbelt met Sin Banderas Rhone Roses van Yakima Valley complimenteert gerechten met Aziatische flair en Mediterraan geïnspireerde gerechten gecombineerd met Yakima Valley-wijnen van Dineen Vineyards.
    • Linda bij My Full Wine Glass nodigt ons uit voor Maak kennis met Kerry Shiels: een Yakima Valley-wijnmaker met visie.
    • Terri of Our Good Life deelt twee berichten: Fortuin... Profiteren van de geweldige wijnen van het leven! en Twee taartjes met bergroos en venkel met wilde paddenstoelen.
    • Payal bij Keep The Peas verklaart Yakima Valley-wijnen FTW!
    • Wendy van A Day in the Life on the Farm wedstrijden Gerookte runderborst met canvasback cabernet.
    • Rupal de Syrah Queen biedt aan Yakima Valley 's 8211 Red Willow Vineyards produceren enkele van Washington's beste Syrahs.
    • Van Jane van Always Ravenous loopt het water ons in de mond met Filet Mignon gecombineerd met Washington Yakima Valley Cabernet Sauvignon.
    • Martin met ENOFYLZ Wine Blog geeft ons Een voorproefje van de Yakima-vallei in de staat Washington.
    • David van Cooking Chat heeft ook twee berichten voor ons met Lamb Ragu Pasta met rode wijn van Dineen Vineyards en Sin Banderas Rosé met Corned Beef & More Yakima Valley Wine Pairings.
    • Nicole van Somm's Table aandelen Grote, mooie rode wijnen uit Yakima Valley en smakelijke, vlezige gerechten.
    • Jennifer van Vino Travels vertelt ons over Italiaanse druiven uit de Yakima-vallei met slapende hondenwijnen.
    • Gwendolyn the Wine Predator verkent Washington Syrah: Hedges, L'Ecole, VanArnam met lamsstoofpot.
    • Susannah bij Avvinare stroomt Malbec van VanArnam Vineyard in Yakima Valley.
    • Lori bij Exploring the Wine Glass-aandelen De ziel van wijn proeven in het hart van Yakima Valley.
    • Robin bij Crushed Grape Chronicles schrijft: Yakima Valley AVA - Mix van vriendschap en geschiedenis met wijnen van Eight Bells en Pearl and Stone Co.

    We hebben de kansen gestapeld zodat u onze bekroonde wijnen kunt krijgen zonder de bank te verslaan. Klik op de afbeelding om alle voordelen te ontdekken van lid worden van de CHALK CLUB, inclusief gratis verzending en progressieve kortingen.


    Kitchen Hero: Bladerdeeg

    Boterachtig bladerdeeg vormt de basis van deze eenvoudige koekjes, die bij elke hap een kaneel-suiker-pecannootwerveling hebben. Het is verrassend eenvoudig om die perfecte spiraal te krijgen. De sleutel is om het belegde deeg in een strak blok te rollen en het vervolgens snel te bevriezen voordat het wordt gesneden. Dit zorgt ervoor dat je mes schone rondjes snijdt, in plaats van het deeg te deuken. Als je het eenmaal onder de knie hebt, leent dit recept zich goed voor personalisatie. Een dun laagje frambozenjam met pistachenoten in plaats van pecannoten zou heerlijk smaken, net als een rasp van chocolade over de vulling voor het rollen.

    Bladerdeeg ontmoet pizza in deze slimme croissants, die de heerlijkste pizza-ingrediënten op schilferig bladerdeegdeeg leggen. De boter in het deeg voegt een niveau van rijkdom toe dat standaardpizza niet kan bereiken. Voor een vegetarische versie laat je de pepperoni weg of voeg je gekookte gesneden champignons toe die droog zijn gedept om overtollig vocht te absorberen. Pro-tip: door de croissants met de punt naar beneden te plaatsen, kunnen ze niet uitrollen in de oven. Serveer met extra servetten en vertel het misschien niet aan je vrienden.

    Een geweldige kippottaart zou niet de hele dag moeten duren. Gelukkig is deze gestroomlijnde versie er om het gezellige gerecht sneller dan ooit in je keuken te brengen. De sleutel is om een ​​bevroren groentemelange te gebruiken in plaats van de groenten voor te snijden en een rotisserie-kip voor de vulling. Tot slot maakt een vel bladerdeeg snel werk van het deksel. Het blaast op in gouden glorie en garandeert dat je de standaard taartdeegtopper niet zult missen. Tip: Zorg ervoor dat de vulling kookt voordat je het bladerdeeg toevoegt. Dit is de sleutel tot het krijgen van een volledig gekookte - niet doorweekte - korst.


    Paso-wijnuurtje

    Ga met ons mee naar het Paso Wine Hour waar we rondhangen met een paar persoonlijkheden van Paso Robles Wine Country. Deze informele online show brengt Paso's hechte wijngemeenschap samen, dus panelleden zijn natuurlijk niet alleen collega's, maar vrienden die speciaal zijn geselecteerd voor het thema van de show. Onderwerpen kunnen zijn wat er in de kelder of wijngaard gebeurt of een aantal onderwerpen die al dan niet van toepassing zijn op wijn. We streven ernaar om iets interessants te bespreken terwijl we plezier hebben. Wijnen worden gedeeld en meningen gemaakt.

    Het Paso Wine Hour omvat drie persoonlijkheden die meedoen vanuit de kelder, de wijnmakerij, het huis of de wijngaard. Elke donderdag van 15.00 – 16.00 uur. en gehost door Paso Wine's eigen Christopher Taranto. Deze informele bijeenkomst heeft geen agenda, geen motief om je iets te verkopen, noch een script. Just a few of Paso wine country’s personalities having a talk and giving the viewers a peek behind the personality of the region.

    Thursday, May 20 @ 3 p.m. – What the Blanc?

    Summertime weather calls for some crisp white wines, so we delve into the blancs in this Paso Wine Hour. Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, and Picpoul Blanc. We visit with three producers who know what the blanc they are doing. Grab a glass of something chilled and join us for a fun conversation about three distinctly different, yet so similar white grape varieties.

    Thursday, May 27 @ 3 p.m. – The Adelaida District

    The Adelaida District, which is the most northwestern of the 11 Paso Robles districts, is well defined by its mountainous topography. Nestled within the southern end of the Santa Lucia Mountain Range, many slopes are covered with coastal Live Oaks and chaparral, as well as a few many vineyards. Today we talk to a few vintners who are exceptionally articulate at talking about the Adelaida District and what makes it unique for growing high-quality wine grapes.
    Jason Haas, Tablas Creek Vineyard
    David Parrish, Parrish Family Vineyard
    Laird Foshay, Rangeland Wines


    Malbec

    Another component in the classic Bordeaux blend, as well as Argentina’s hallmark grape variety, malbec has seen a steady increase in plantings in California over the past few years, and many California winemakers use it to make their Meritage (a wine blend made up of Bordeaux’s “noble” varieties, like cabernet sauvignon and merlot). Malbec is a sun-loving grape, so California is the perfect home for it. In Napa, it produces intensely hued, full-bodied wines with moderate acidity and tannins, and lots of plum, blackberry, and spice.

    Wines to try

    Mt. Brave Malbec, Mt. Veeder, Napa Valley, $80 James Cole Estate Winery Oak Knoll District Malbec, Oak Knoll, Napa Valley, $75

    Wine Regions

    Discover History, Production, and Culinary Specialities of Every Wine Region

    Two small wines regions that produce typical and well-renowned wines. There are a big number of wineries in Jura and Savoie with wine tasting and tour activities that you can book easily via winetourism.com.

    Jura and Savoie

    The region of famous lakes. Lombardy has a large number of wineries that offer wine tasting and tour. Visit our website to book beautiful wine-filled experiences and learn more about the wine region.

    Lombardy

    Unique people, unique culture and unique wines. Basque country wine region is a great destination with a broad offering of wineries with wine tasting and tours. On our website you can book your visits in order to be prepared for your time in the region.

    Basque Country

    About Us

    We are a young and passionate team. Our goal is to help wineries communicate their story with you so that you would fall in love with wine.

    Ontdekken

    Discover a wide variety of wineries throughout the globe. Every taste and occasion, you can find a winery experience that would suit you perfectly.

    List Your Winery

    Let more guests find you. WineTourism.com is a reliable and efficient partner in showing your offer to the broader public and making the booking as easy as possible.

    How does WineTourism.com Work?

    Search for a particular winery or wine experience in a specific wine region.
    When you are satisfied with the experience you have selected, click on the “Make Booking” button,
    please fill out our brief form and the rest we do for you.

    Wine Tourism, the Next Vast Horizon

    Find Out More About What is in Store for You…

    “Wine Tourism” generally includes visiting wineries and wine regions with the intention of tasting, consuming, and purchasing wine. Wine tourism can be an alternative way to visit a new area and explore what is truly special about the region. Picturesque landscapes, fascinating people, and memorable sensory experiences await you.

    Depending on the winery and the region you decide to visit, a wide range of activities may be available. At WineTourism.com, our goal is to connect you with an exceptional winery partner to create memorable experiences wherever you decide to venture. Further possibilities for activities may include:

    Meet the Winemaker

    Taste Wines Directly from the Barrel

    Take Part in Harvest

    Learn More About Wine Production

    Enjoy Wines with Local Cuisine

    Enjoy a Walk in the Vineyards

    Are You Looking for Something More Exciting?

    Perhaps Flying Over the Vineyards…

    En nog veel meer! the possibilities go on and on…

    Every wine region has its unique character the natural beauty and serenity can be breathtaking. No matter what time of year, there are vineyards to discover, winemakers to meet, and great wines to experience.

    There is no better way to discover new regions than through wine tourism. The excitement and exploration possibilities are endless and waiting just for you. Start exploring the enchanting world of wine.

    Find the Answers to Your Questions

    What is food and wine tourism?

    There are different definitions of wine and food tourism depending on the country you find yourself in. But the fact is that wine and food tourism combine a diversity of activities such as visiting wineries, consuming and purchasing wine and food products, enjoying the local recipes paired with wine in an authentic setting. This list can go on and on…

    Lees onze blog post to discover more about food and wine tourism.

    When shoud one visit the wine region/wine country?

    There is no bad time to visit a winery but the season will definitely affect your wine experience. Everything depends on what you are looking for.

    Most people choose to visit wineries in the summer when everything is green around and the weather supports you to have outdoor tastings and walks to the vineyard. Besides, visiting wineries in summer means that you are going to meet and socialize with other wine lovers since, during this season, wineries are full of visitors.

    If you would like to take part in the harvest experience, then you have to choose fall to visit wineries. However, here you should consider the fact that harvest season varies upon the country. The harvest season typically falls between August & October in the Northern Hemisphere countries such as Italy, France, Spain, Georgia, etc. When in Southern Hemisphere countries such as South Africa, New Zealand, Argentina, it is typically between February and April.

    Here is the list of wineries you can visit for the harvest experience:

    Talking about Spring and Winter, you should expect to have more quiet wine experiences, where you will be able to ask more questions during the tour.

    What is the best country for wine tourism?

    The wine world is diverse and unique. you can have memorable wine experiences everywhere you go starting from the old wine world countries and finishing with new world wine countries. However, there are countries that are on the bucket list of every wine lover.

    The best countries to visit for wine tourism are Italy, France, and Spain when we talk about old wine world countries, where you will be tasting history and traditions from the glass of wine.

    Talking about new world wine countries, the best for wine tourism are, of course, Napa Valley in California(USA), South Africa, Argentina, and its famous Mendoza Wine Region.

    How to start wine tourism business?

    Wine tourism is a growing sector of tourism and there are different ways you can be involved in this business.

    If you are a winery and have an open cellar door, you can create different wine experience packages and offer them to a wider audience. jij kan Registreer hier to place your wine experiences on our platform for free.

    If you are a tour guide, you can start a wine tourism business by offering guided tours to different wine regions and wine districts. Join Winetourism.com to be able to present your wine-guided tours to a wider audience.

    What are the best destinations for wine tourism?

    Italy and France top the charts as the best travel destinations for wine lovers. Regions, such as Tuscany, Piedmont, and Veneto in Italy are visited by millions every year to experience unique wines in a historical setting. Bordeaux and Champagne from France are known for their fine, exclusive wines and historical chateaus.

    If you are looking for off the beaten tracks, then the best destination for wine tourism would be the Kakheti region in Georgia, where you can discover one of the most unique wines and winemaking methods in the world that have 8000 years of history.

    Looking at the new world wine countries, California would be an unquestionable leader as one of the best destinations for winetourism.


    Bekijk de video: IJsselmeervisserij UK-238 (Januari- 2022).