Nieuwe recepten

Blijkbaar bevatten de 'Blueberry'-items van Dunkin' Donuts mogelijk geen echte bosbessen

Blijkbaar bevatten de 'Blueberry'-items van Dunkin' Donuts mogelijk geen echte bosbessen

Een rechtszaak beweert dat de koffieketen imitatie-bosbessen gebruikt in gebak

Roman Tiraspolsky/shutterstock.com

Het was een zware week voor Dunkin Donuts. Vorige week, de NYPD boycotte de koffieketen nadat een kassier in Brooklyn weigerde twee officieren te bedienen. Nu wordt de keten aangeklaagd voor valse reclame.

De eiser, Bartosz Grabowski, beweert dat Dunkin' Brands Inc. geen echte bosbessen in gebakken goederen - geglazuurde bosbessenmunchkins, bosbessenboternootdonuts, bosbessenkruimelcake - in plaats daarvan gebruiken ze "imitatiebosbessen die sterk lijken op echte bosbessen vanwege hun ronde vorm en blauwe kleuren", volgens een class-action rechtszaak ingediend in juli. "Smaakkristallen en stukjes met bosbessensmaak worden strategisch aan de binnen- en buitenkant van de Blueberry Products geplaatst om nietsvermoedende consumenten te laten geloven dat de producten echte bosbessen bevatten."

Grabowski beweert dat als hij had geweten van het vermeende gebrek aan authenticiteit fruit, zou hij de producten niet hebben gekocht of er aanzienlijk minder voor hebben betaald, en daarom heeft hij "schade geleden" als gevolg van de "bedrieglijke praktijken" van de verdachte.

En dit zijn wat dure bosbessen. Als Grabowski de zaak wint, kost het Dunkin 'Brands een voorgestelde $ 5 miljoen aan schadevergoeding, restitutie en gerechtskosten. Evenzo diende afgelopen herfst een man uit Los Angeles een class action-rechtszaak in tegen Krispy Kreme nadat hij had vernomen dat zijn bosbessendonuts echt "bosbessengambits" bevatten, maar, volgens The Penny Hoarder, werd die zaak vrijwillig geseponeerd.

Zelf groot fruitliefhebber? Hier zijn 23 recepten om te maken met bessen.


Bekijk de video: Reageren op bijbaantjes van kijkers!! (December 2021).