Nieuwe recepten

Varkensmand, met worstjes

Varkensmand, met worstjes

Lange tijd wilde ik deze optie proberen, ik denk dat het geen geheim is dat ik van varkensribbetjes houd .... Ik kocht ook Plescoi-worsten, rechtstreeks van "hun moeder" in de omgeving ...

  • een verse varkenslepel ongeveer 700 g
  • 200 g Plescoi worstjes
  • 100 g varkensvleespulp
  • 10 dunne teentjes knoflook
  • zout
  • paprika
  • 50 ml olie

Porties: -

Voorbereidingstijd: minder dan 90 minuten

RECEPTBEREIDEN Varkensmandladder, met worstworsten:

Was de ladder en zout en peper aan beide kanten, vorm een ​​mand die met een dikkere draad wordt vastgebonden, zodat deze tijdens het bakken niet losraakt. We snijden het varkensvlees in blokjes, de worstjes in kleinere stukjes. We leggen de knoflook, het groene deel in de mand, als een soort basis, dan leggen we de stukjes vlees en worstjes. Onder hen fijngehakte knoflook. Stop met olie en giet een kopje water, bak ongeveer 50 minuten op middelhoog vuur.

Tips-sites

1

Ik heb de stukken vlees niet gekruid, aangezien de Plescoi-worstjes pittig genoeg zijn, pittig zelfs


Traditioneel worstrecept:

Traditioneel worstingrediënt:

6 kilo varkensvlees (vlees), 10 meter dunne darm varkensvlees, zout, tijm, paprika en 10 teentjes knoflook.

Traditioneel worstrecept. Zo maak je de lekkerste zelfgemaakte worstjes

Methode van voorbereiden: Het varkensvlees wordt gewassen, in de vleesmolen gesneden en apart gezet. Bereid de kruiden voor: paprika, zout, tijm en maak de knoflook schoon. Varkensdarmen strekken zich uit en blazen er doorheen. Leg een kop van de mat op de trechter van de vleesmolen, zodat de matjes gevuld worden met vlees. Maar pas op! Plaats alleen de worstvultrechter op de vleesmolen, niet de snijmessen. Lees HIER meer


Het recept voor Plescoi-worstjes dat alleen de lokale bevolking kent & # 8230

Het recept voor het bereiden van Plescoi-worstjes wordt bewaard door de lokale bevolking uit het gebied van Plescoi & # 8211 Berca, Buzau, waar de legende van de bandieten werd geboren.

Ze vingen de schapen van de rijke Munteniërs toen ze naar de kermis kwamen en om hun macht niet te vangen met levende prooien, maakten ze 's nachts pastrami en worstjes als de temperaturen lager waren en het vlees beter kon afkoelen.

De bereidingswijze van Plescoi-worstjes werd overgenomen door de dorpelingen, meldt realitatea.net.

Oorspronkelijk worden Plescoi-worsten gemaakt van schapenvlees en talg, gehakt met bard, gekruid met knoflook, tijm, basilicum en zout, gevuld in natuurlijke schapenvliezen (dun) en gerookt met beukenhout.

Vervolgens werden er rode pepers aan de kruiden toegevoegd, die geleidelijk overheersten. Omdat de vraag naar Plescoi-worstjes groter werd en de grondstof steeds lager werd, werd het oorspronkelijke recept, samen met schapenvlees, aangepast met 35-40% rundvlees om de specifieke smaak van Plescoi-worsten niet te veranderen.

In bepaalde situaties kan schapenvlees worden vervangen door geitenvlees in een percentage van 5-10%.

Bij de bereiding van Plescoi-worsten worden schapen- en rundvlees gebruikt, met een laag glycogeengehalte vóór biochemische afbraak, waardoor het product droger wordt, een pittige smaak krijgt na toevoeging van kruiden en een roodbruine kleur krijgt na het roken.

Het vlees is zo gekozen en verwerkt dat het een percentage van 60-65% schapenvlees en 40-35% rundvlees bevat.

De pittige smaak van Plescoi-worstjes is het resultaat van een traditionele combinatie van knoflook, rode en tijmpepers, hete pepers en paprika's, volgens een recept dat in de loop der tijd onveranderd is gebleven.

Het roken van worst wordt gedaan met gedroogd beukenhout, gebruikt vanwege de werking van fenolen, aromatische en cyclische aldehyden en azijnzuur op de samenstelling in de ingewanden van schapen die antiseptische, antioxiderende, smaak-, kleur- en glanseigenschappen hebben.

Door Plescoi-worstjes te roken krijgt het zijn karakteristieke kleur, smaak, natuurlijk aroma en houdbaarheid. In huishoudens wordt gerookt in traditionele rokerijen gemaakt van baksteen.

Ingrediënt:

& # 8211 schapenvlees
& # 8211 rundvlees
& # 8211 knoflook
& # 8211 hete rode pepers

& # 8211 tijm
& # 8211 zout naar smaak
& # 8211 dunne schapenvacht mat

Methode van voorbereiden:

Schil het schaap van de botten.

Meestal wordt alleen schapenvlees gebruikt, maar als het te vet is, wordt de samenstelling gemengd met rundvlees, maar zonder de verhouding van 2: 1 te overschrijden.

Kook de botten in een ketel en kneed met het verkregen warme sap het gehakt met hete pepers, knoflook, tijm en zout naar smaak.

Het mengsel laat u ongeveer 2 uur staan, waarna u het proeft om te controleren en te beslissen of u knoflook, hete pepers, tijm of zout toevoegt.


In de Gabioti-winkel in Pleşcoi

Rookworst, ham, spareribs, bacon, varkenshaas, coquilles, nek, schapen- en varkenspastrami, babic en ghiudem, kalfsbout, gekruide gekookte ham, klein, drum & # 8230 je vindt ze allemaal in Părvălia lu & # 8217 van Pleșcoi, provincie Buzău. Ik passeerde deze winkel toen ik de Muddy Volcanoes bezocht.

Het is de hemel op aarde hier in Plescoi voor degenen die hunkeren naar traditionele producten. Hier vind je lekkers zoals thuis door mijn moeder bereid volgens oude recepten en natuurlijke ingrediënten. Het water loopt je in de mond als je de producten in de winkel ziet. Proef een stuk, je wilt er nog een enzovoort totdat je het wilt kopen voor thuis. Zo zijn we, het maakt niet uit of het product goed is. De winkel is versierd met overal hangende worsten, planken met hete peper en abrikozenjam, confituur, slierten paprika, uien en knoflook, kraampjes met pittig gekookt spek, varkenspoten, zigeunerspier, rookworst, jumari, varkensvlees, varkensknieën, ham met knoflook, korst, rauwe gerookte borst, mosselen en boerenham, ham met vlees, lepra en zelfgemaakte trommel, enz.

Ik kwam 's avonds aan in de winkel en er was een menigte binnen. De twee verkoopsters konden de eisen nauwelijks aan. Ik staarde naar de hangende worsten, keek naar de prijzen, proefde wat traditionele producten en kon nog steeds niet beslissen wat ik wilde nemen. Uiteindelijk kreeg ik rookworst, een potje jam en een spek. Ik moet je ook vertellen dat je in de winkel gek wordt van de verleidelijke geuren. Het ruikt zo lekker & # 8230

De naam Gabioti komt van de winkeliers, Gabi en Otilia . Ze openden deze winkel om de traditie en kunst van het bereiden van traditionele producten voort te zetten zoals ze die van hun grootouders en overgrootouders leerden. Ze halen de grondstof uit het Buzău-gebied en hebben momenteel tien traditioneel gecertificeerde producten. Ook heeft de winkel een handelsmerk geregistreerd bij de Europese Unie op Pleşcoi-worsten.

Waar is de winkel? De gelijkenis van Gabioti is gelegen in Pleșcoi op 1 Decembrie straat nr. 177, gemeente Berca, provincie Buzău. Telefoon: 0741 178 784 | 0757 705 265

Ze hebben ook een productwinkel in Buzau (Unirii Boulevard nr. 303 - Penny Market XXL) en een andere in Boekarest (straat Valea Cascadelor nr. 23, Expo-Voedselcomplex).


Bonenstoofpot met pittige Pleşcoi worstjes

Laat om te beginnen de bonen de avond van tevoren in koud water staan ​​om zacht te worden. De volgende dag wordt het gekookt, maar de eerste twee wateren worden na het koken weggegooid. Voeg in het derde water een snufje zout, bouillon of tomatenpuree toe, een hele ui gepeld en breng op middelhoog vuur met een deksel aan de kook. Voeg vervolgens de laurierblaadjes toe en dek af, laat nog eens tien minuten op middelhoog vuur staan.

Als de bonen half gaar zijn, bak je de Plescoi worstjes in een pan met hete olie. Als ze klaar zijn, leg ze dan over de bonenstoofpot en garneer met peterselie, groene uien of dille.

Traditioneel worden bonen en worst geserveerd met augurken of uiensalade en vers brood.

Wij bieden je de belangrijkste INGREDINTEN die je nodig hebt voor Iahnie bonen met pittige Pleşcoi worstjes.


Babicul- en Pleşcoi-worsten hebben serieuze concurrentie in Râmnicu Sărat: twee lokale producten hebben een certificaat van traditioneel product ontvangen

Het assortiment traditionele vleesproducten is onlangs verrijkt met twee gerechten gemaakt in Râmnicu Sărat, in de provincie Buzău. Ze ontvingen een certificaat van traditioneel product salami en rauwe gedroogde worst "Casa Râmniceană", gerechten gebaseerd op recepten van een eeuw oud. Deze komen bovenop de 62 certificaten die vanaf het begin van het jaar tot nu toe zijn toegekend door het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

Consumenten van natuurlijke producten uit Râmnicu Sărat maar ook reizigers die door de stad op de grens tussen Muntenia en Moldavië komen, kunnen de heerlijke worsten proeven, geproduceerd volgens zeer oude recepten.

Casa Râmniceană salami en rauwe gedroogde worsten hebben onlangs erkenning gekregen van het ministerie van Landbouw. Ze werden, naast de worsten uit Pleşcoi of babicul de Buzău, een waardevol instrument om het graafschap vanuit Curbura Carpaţilor te promoten.

De worsten worden geproduceerd in een fabriek aan de rand van Râmnicu Sărat, met 50 medewerkers. Carmangeria gebruikt vlees van op de eigen boerderij gekweekte dieren als grondstof.

"We hebben gezocht naar het oudste recept, we gebruiken vlees van onze eigen boerderijen, natuurlijke kruiden, allemaal uit dit gebied. We hebben alleen producten die we willen promoten als gezonde voeding", zegt Mironel Dascălu, administrateur slager.

De râmnicene salami van het bedrijf is een culinaire bereiding van varkensvlees en rundvlees met een authentieke verwerkingsmethode.

"Het recept is meer dan 60 jaar oud en ik verzeker je dat de smaak authentiek is van de salami waarmee ik ben opgegroeid. Het heeft meer dan 90 procent vlees, wat het anders maakt dan de producten van andere bedrijven", zegt Ionel Babă, technoloog.

De rauwe gedroogde worsten van Casa Râmniceană worden bereid van schapen- en varkensvlees, mat, alle grondstoffen komen van hun eigen boerderijen. Alle verwerkingshandelingen worden handmatig uitgevoerd en dit helpt veel om een ​​speciale smaak te verkrijgen.

"Onze worsten bevatten alleen vlees, honderd procent, zout, natuurlijke kruiden, knoflook uit het Râmnicelu-gebied en zijn droog, gerookt met beukenhout", zegt Ionel Baba.

De combinatie van de twee soorten vlees, de ingrediënten gevolgd door het rookproces, benadrukt de traditionele waarde van het eindproduct. De slagerij in Râmnicu Sărat heeft de afgelopen jaren een certificaat behaald voor zes traditionele producten, waaronder kleine bereid met Râmnicelu-knoflook.

Het attest is gebaseerd op een gezamenlijk besluit van MADR, het ministerie van Volksgezondheid en het Nationaal Agentschap voor consumentenbescherming, uitgegeven in 2013.

"We hebben een aantal van zes traditioneel gecertificeerde producten die zijn geanalyseerd, technische fiches, een recept uit de omgeving waaruit blijkt dat ze zonder bewaarmiddelen zijn geproduceerd", zegt Sorin Coman, directeur slagerij.

Het totale aantal producten dat is geregistreerd in het Nationaal Register van Traditionele Producten heeft nu 759 bereikt. Het traditionele product wordt op verzoek gecertificeerd, na indiening van documenten en veldverificatie door bevoegde vertegenwoordigers van de drie instellingen van de realiteit van de gegevens die in documenten zijn ingevoerd.


De geschiedenis van csabai-worstjes

De eerste inscripties dateren van omstreeks 1900. Uit de monografie van Bekes County (uit 1936) blijkt dat het stadje zijn reputatie heeft te danken aan de vleesverwerkende fabriek. In het interbellum waren csabai-worsten over de hele wereld bekend en werden ze beroemd. De naoorlogse nationalisatie leidde tot grote veranderingen, maar worst bleef even beroemd. Hun productie ging door, ook in Bekescsaba. Csabai-worstjes waren en blijven het meest beruchte handelsmerk van het gebied, bekend in de Intra-Karpaten, maar ook in heel Europa. Csabai worsten zijn inmiddels bekend in Amerika en Australië.

De stad Bekescsaba organiseert sinds 1997 het worstfestival, dat elk jaar in de tweede helft van oktober wordt gehouden. We waren en geloof me het is het waard!


Varkens- en schapenworst

Het vlees wordt door de vleesmolen gehaald, waarbij de drie soorten worden afgewisseld.

Voeg over het gehakt de kruiden toe en meng heel goed, voeg een beetje soep toe zodat je op het einde een gebonden samenstelling krijgt, niet erg zacht.

Bereid de te vullen matten voor, bevestig ze op de vleesmolen op het speciale worstapparaat en vul ze met de hierboven verkregen samenstelling.

Laat 1-2 dagen drogen en bewaar vervolgens in de koelkast.


ze zijn niet goed ||||| ze zijn super goed |||| bedankt voor het recept

Zo worden worstjes gemaakt! Gefeliciteerd!

het uiteindelijke beeld is gewoon kolossaal, het toont een aantal perfecte worsten, althans visueel.

Ik hou echt van dit recept, omdat ik een groot liefhebber ben van zelfgemaakte worsten volgens Roemeense recepten en niet alleen dit recept komt heel dicht in de buurt van het recept van mijn grootmoeder dat ik dankzij een goed reukgeheugen heb kunnen maken (grootmoeder is een lange tijd onder die rechte) Ik wil alleen maar zeggen dat dit soort worsten in de lucht kunnen worden bewaard en nooit erg hard zullen drogen, en na ongeveer 3,4 weken en zelfs meer kun je rauw eten, en gerookt en gerookt en uitzonderlijk zijn. Gegarandeerd dat ze niet bederven, zelfs als je ze pas in de zomer in de koelkast zet.

deze worstjes zien er nog goed uit.

Wat vind je van dit recept? Laat ons een reactie achter om ons te vertellen hoe het is afgelopen of als u aanvullende begeleiding nodig heeft.


Nea Popa - Traditionele slagerij

Traditionele schapen-, varkens- en rundvleesproducten, zonder bewaarmiddelen of E's. Traditionele schapen-, varkens- en rundvleesproducten, volgens hun eigen receptuur, doorgegeven van vader op zoon, zonder bewaarmiddelen, toevoegingen of E's!
(121)

30/04/2021

Werk programma:
1 MEI 2021 - GESLOTEN
We keren maandag - 10 mei 2021 met frisse kracht terug!

24/04/2021

Nea Popa breidt haar team uit!We waren op zoek naar twee mensen om het vlees te verwerken en twee om de vleesproducten te verkopen! Gegevens op nr. 0763.161.955!

06/04/2021

Wij ontvangen bestellingen voor de paasvakantie!
Tijdschema:
Maandag - vrijdag: 08.00 - 19.00
Zaterdag: 08.00 - 17.00
Zondag: Gesloten

Wij ontvangen bestellingen voor de paasvakantie!
Tijdschema:
Maandag - vrijdag: 08.00 - 19.00
Zaterdag: 08.00 - 17.00
Zondag: Gesloten

20/12/2020

Vakantieprogramma:
Maandag 21.12.2020- van 08.00-19.00
Dinsdag 22.12.2020- van 08.00-19.00
Woensdag 23.12.2020 -van 08.00-12.00
Tijdens 24.12.2020-10.01.2021 is de Nea Popa winkel gesloten!

29/11/2020

Op 30 november en 1 december maakt Nea Popa producten speciaal voor jou! De winkel is in deze periode gewoon geopend, normaal rooster!

09/07/2020

Tussen 20-26 juli 2020 gaat Nea Popa op vakantie!

04/06/2020

Beste klanten ter gelegenheid van de mini Pinkstervakantie wacht Nea Popa jullie op met heerlijke producten alleen goed voor een buitenbarbecue.
Tijdschema:
VRIJDAG: 05.06.2020, 08: 00-19.00 ZATERDAG: 06.06.2020, 08: 00-16.30
ZONDAG: 07.06.2020-GESLOTEN
MAANDAG: 08.06.2020-GESLOTEN

23/05/2020

Beste klanten, Nea Popa heeft voor jullie de heerlijke varkensworstjes klaargemaakt. Naast varkensworstjes vind je hier ook andere traditionele lekkernijen. Hij staat vandaag voor je klaar in de winkel tot 16.30 uur!

01/05/2020

Beste klanten, vandaag is het programma bij Nea Popa tot 19.00 uur. We wachten op je!

22/04/2020

Tussen 22.04.2020-26.04.2020 is de winkel gesloten! Nea Popa wacht op je vanaf 27.04.2020!

17/04/2020

Beste klanten, op zaterdag 18.04.2020 is de winkel van La Nea Popa open tot 12.30 uur. We wachten op je!

03/04/2020

Beste klant,
De Nea Popa-winkel is nog steeds open, met hetzelfde schema van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00-19.00 uur en zaterdag tussen 08.00-16.30 uur. We wachten op je! Voor meer informatie kunt u bellen met 0748.233.863.

28/01/2020

Nea Popa staat voor je klaar in de winkel, met het heerlijke lekkers dat ze gewend is, van maandag t/m vrijdag tussen 08.00-19.30 uur en op zaterdag tussen 08.00-17.00 uur.

23/12/2019

IN DE PERIODE 24.12.2019-07.01.2020 IS DE NEA POPA STORE GESLOTEN! WIJ WACHTEN OP U VANAF 8 JANUARI 2020!

13/09/2019

Zo ziet een echte, traditionele strook pastrami eruit, gemaakt van schapenvlees, een lokaal gefokt dier, niet geïmporteerd. Ja, het heeft VET! Er is ook schapenpastrami, meer bepaald van schapenvlees dat geen vet bevat.
Beste klanten, om negatieve discussies over het lage / hoge vetgehalte in de toekomst te voorkomen, houd er rekening mee dat Nea Popa als producten heeft:
- schapenpastrami (met vet) voor de prijs van 34 lei / kg en
- schapenpasrami van de pulp (zonder vet) voor de prijs van 42 lei / kg!

13/09/2019

GOEDE MORGEN, ROEMENI!
In Buzau, en niet alleen, is er een volledige druivenoogst waarvan beroemde wijnen zullen worden gemaakt. Maar tot die tijd genieten we van de zoete most. En wie associeert de eerste most niet met een stukje pastrami? De Pleşcoi, in het geval van Buzău, die naam maakt in de wereld vanwege dit traditionele schapenvleesproduct. Natuurlijk wordt de beroemdste pastrami bereid in het gebied waar het zijn naam aan dankt: het dorp Pleșcoi en de plaatsen eromheen. Er zijn meer dan 20 kleine producenten en vier gecertificeerd door alle bevoegde instellingen. Maar de traditie leert dat de familie Popa tot de vijfde generatie pastrami- en worstproducenten behoort. Een verslag van Cristina Moise, te beluisteren om 5.15
foto: RRA-correspondent, Cristina Moise

13/09/2019

De herfst is aangebroken, de druiven zijn rijp! Nea Popa wacht op je met heerlijke pastrami, die je kunt serveren met most!

22/07/2019

Nea Popa breidt haar team uit met twee verkoopsters. Als je deel wilt uitmaken van ons team, wachten we op je met je cv op het hoofdkantoor van het bedrijf in de gemeente Sapoca, Nea Popa-straat, nr. 3.
Geen dank!

16/07/2019

Tussen 28 juli en 4 augustus 2019 is de Nea Popa-winkel gesloten. We wachten op je vanaf maandag 5 augustus.

21/04/2019

Tussen 27.04.2019-05.05.2019 is de winkel gesloten! We zien je graag vanaf maandag 06.05.2019!

21/04/2019

Voor de paasvakantie wacht Nea Popa tot en met vrijdag 26.04.2019 op je in de winkel!

20/03/2019
Nea Popa - Traditionele slagerij

Nea Popa - Traditionele slagerij

Kom naar Nea Popa om de pittige, malse en smakelijke varkensnek te proberen!
Pittige varkensnek: 30 lei / kg.

23/12/2018

Tussen 23.12.2018-06.01.2019 gaat Nea Popa op vakantie! We zien je graag vanaf 7 januari 2019! Fijne feesten!

15/11/2018

Het weekend nadert! Gezinsontbijt, met dierbaren of aperitief voor feestjes, verjaardagen, etc., als je geen idee hebt en iets lekkers wilt eten, wacht Nea Popa op je met babic, gedroogde worstjes, boerenspieren, varkensribbetjes, drum en andere lekkers!

07/11/2018

Herfstgeur: schapen- en worstpastrami van Nea Popa, authentieke, traditionele smaak, zonder E-ri! We wachten op u om u te overtuigen!

09/08/2018

Tussen 15 en 19 augustus is Nea Popa op vakantie! We zien je graag op 20 augustus met frisse kracht tegemoet!

19/06/2018

Nea Popa staat van maandag tot en met zaterdag voor je klaar met de heerlijke ambachtelijke producten, zonder bewaarmiddelen of E's! Kom en overtuig uzelf!
Plescoi worstjes: 25 lei/kg.
Varkensworst: 22 lei / kg.

12/06/2018

Kom naar Nea Popa om de pittige, malse en smakelijke varkensnek te proberen!
Pittige varkensnek: 30 lei / kg.

22/04/2018

De omslagfoto van Nea Popa - Carmangerie tradițională

14/04/2018

De omslagfoto van Nea Popa - Carmangerie tradițională

08/02/2018

De omslagfoto van Nea Popa - Carmangerie tradițională

08/02/2018

24/01/2018

De omslagfoto van Nea Popa - Carmangerie tradițională

30/11/2017

Nea Popa wenst: "Gefeliciteerd met je verjaardag!" aan alle feestvierders die de naam van Sint Andreas dragen!


7 Roemeense gerechten die je moet proberen als je van vlees houdt

Roemenen houden van vlees, daarom zijn er veel traditionele gerechten met varkensvlees, rundvlees, lam of kip. In de volgende regels ontdek je 7 voedingsmiddelen die je moet proberen, vooral als je een vleesliefhebber bent.

In de eerste plaats zijn de kleintjes. Deze huidloze, sappige en pittige worsten zijn gewoonweg heerlijk. Mititeii zijn gemakkelijk te vinden in de meeste restaurants, pubs en zelfs op de markt. Ze worden geserveerd met mosterd, friet en bier.

Ongeacht de gelegenheid, elke keer dat ze grillen, kiezen Roemenen de kleintjes. Volgens de legende verscheen het eerste kleintje bijna per ongeluk in een slagerij in Boekarest. De eigenaar verkoopt gegrilde producten, bereid in zijn kleine winkeltje.

Op een lentedag had hij zoveel klanten dat hij geen schapen meer had. Hij vulde de ingewanden van schapen met een mengsel van gehakt om worsten van te maken. Dus legde hij gehaktballen direct op de hete grill. Klanten waren zeer te spreken over de smaak van deze huidloze & #8222 worstjes & #8221. Zo werden kleine of kleine bekend.

Plescoi worstjes

Op de tweede plaats, op de lijst van vleesliefhebbers, staan ​​Plescoi-worsten. Ze worden gerookt en gedroogd na een speciaal proces. Om authentieke Plescoi-worsten te verkrijgen, moet u bovendien de verhouding van kruiden respecteren.

Varkens aalmoes

Varkensaalmoes is een traditioneel soort voedsel, gemaakt rond Kerstmis. Wij Roemenen zetten meestal varkensvlees op de kersttafel. De stukken vlees moeten worden gekozen uit verschillende delen van het varkensvlees: spek, lever, ribben, enz.De aalmoes van de proc is een oude traditie, waarbij een dankmaaltijd wordt gekookt voor het eren van vrienden en familieleden die hebben geholpen bij het verwerken van het voedsel dat is verkregen door het snijden van het varken. Varkensvlees aalmoes wordt geserveerd met augurken en polenta.

Tochitura moldoveneasca

Moldavische tochitura verschilt niet veel van varkensaalmoes. Voeg echter rundvlees, tomatensaus en ui toe. Voeg bovendien, indien traditioneel geserveerd, roerei, kaas en polenta toe.

Je vindt dit zeer stevige gerecht in de meeste traditionele restaurants. Het gaat geweldig met een glas rode wijn.

Worsten in zuurkoolbladeren gevuld met varkensvlees, rundvlees en rijst zijn heerlijk. Sinds enige tijd zijn huisvrouwen begonnen een beetje spek toe te voegen, hetzij in sarmale of in de pot, om ze een betere smaak te geven.Dit zeer smakelijke soort voedsel wordt het hele jaar door geserveerd, maar wordt meestal geconsumeerd met Pasen en Kerstmis. Het kan worden gegeten met zure room en polenta.

Sibiu salami

Sibiu gedroogde salami is niet hittebehandeld. Deze Roemeense lekkernij is gemaakt van varkensvlees, vet, zout en kruiden. Het verhaal van Salamiu de Sibiu begint in 1885 toen een Italiaanse metselaar, die een ongelooflijk talent had voor het mengen van kruiden met vlees, naar Roemenië verhuisde, ergens in de buurt van Sinaia.

Rond 1910 creëerde hij een droge salami, oorspronkelijk genaamd & #8222wintersalami & #8221. Zoals met alle geweldige creaties, werd zijn recept snel opgepikt en begon het product op veel plaatsen te worden gemaakt.

Hij passeerde snel de Sibiu-douane. Als zodanig was de exportzegel voor salami & # 8222viana sibiana & # 8221. Externe bestellingen voor salami werden gemaakt in de buurt van Sinaia. Aanvankelijk heette het Sibiu-douanesalami en later Sibiu-salami.

Het recept werd in 1970 door de Transsylvanische Saksen verbeterd. Tijdens de communistische periode werd Sibiu-salami beschouwd als een luxeproduct met een redelijke prijs. Sibiu-salami wordt geserveerd voor het ontbijt. Het wordt ook vaak gebruikt voor sandwiches.

Pastrama is een gerecht dat gewaardeerd wordt door iedereen die van vlees houdt. Het wordt meestal gemaakt van lam of rundvlees. Als je geluk hebt, vind je in traditionele restaurants een goed bereide pastrami.


Video: Varkenshaas roerbak (Januari- 2022).