Nieuwe recepten

De jam van de gogonele

De jam van de gogonele

Doe de helft van het water in een pan (4-5L), aan de kook.

Was en snij ondertussen de gogons in 2-4, afhankelijk van hoe groot ze zijn, en verwijder de zaadjes. We zetten de gogonele in een RVS/metalen zeef.

Als het water kookt, doe je de gogonele met de zeef, gebroeid voor 10 '. Verwijder de gogonele met zeven en laat ze onder een stroom koud water stromen en laat ze uitlekken.

Doe water, vanille en suiker in een kookpot om de siroop te vormen. Maak intussen de schil van de gogons schoon en als de siroop gebonden is, voeg je de gogons en het citroensap toe. Laat het koken tot de jam bindt, ik kookte ze voor 70 'en van tijd tot tijd verwijderde ik het schuim. 5 'voordat het klaar was, voegde ik de kleurstof toe.

Terwijl de jam kookt, bereiden we 5 potten van 375 g (wassen/drogen). Als de jam goed genoeg is uitgehard, doen we hem warm in de potten, doen de deksels erop en leggen ze in bedden tot de volgende dag, wanneer we ze labelen en in de voorraadkast bewaren.

Goede eetlust !


Gogonele-jam

Gogonele-jam

Niets makkelijker dan dit lieverd . Ja je leest het goed ik heb me voorbereid gogonele jam. In eerste instantie vroeg ik me ook af, hoe zal het zijn? Hoe zal het smaken? lieverd ? Ik zat met een dilemma, ik wist niet wat ik moest doen. Ik bereid me voor of niet gogonele jam& # 8230 Hoe zal de mijne reageren als ik ze vertel wat? lieverd Ik ga & # 8230 . voorbereiden

Nou, maar ik zette mijn angsten opzij, ging naar de kleuterschool en pakte het op gogonelele. Ik kwam thuis en ging aan het werk. Ik was ook verrast door lieverd de mijne van gogonele& # 8230 Ik dacht niet dat er iets goeds uit zou komen, maar ik kan eerlijk zeggen dat ik aangenaam verrast was. Ik ging zitten met het papier en de pen om precies alle ingrediënten en hoeveelheden op te schrijven die ik heb gebruikt om dit te bereiden zoet . Ik praat niet meer en begin direct te schrijven jam recept .

Ingrediënten Gogonele jam :

3 kg gogonele
1 kg oud geleermiddel Margaritar
2 ampullen met vanille-essence
2 lama
1 theelepel conserveermiddel of salicylpoeder (het is optioneel om ze te gebruiken)

Bereiding van Gogonele-jam :

wassen gogonelele en snijd ze in blokjes (ik gebruikte cherrytomaatjes) of snijd ze in plakjes nadat je het houten midden hebt verwijderd. Gogonelele snijd ze we doen ze in een pan en laat ze ongeveer 40 minuten koken onder een deksel. Roer ze er zo vaak mogelijk door om niet aan de pan te plakken.

Deze keer gogonelele fel. Voeg na 40 minuten de geraspte citroenschil en het geperste sap toe. Doe de suiker en vanille ampullen erbij en laat nog 10 minuten koken. Voeg conserveerpoeder of wilg toe. Mix en doe de jam in potten.

Nieten en drogen tussen de bedden tot de volgende dag. Als u geen conserveringsmiddelen wilt gebruiken, zet lieverd in potten, niet en steriliseer ze gedurende 30 minuten in een waterbad en plaats ze dan tussen droge bedden tot de volgende dag.


Gogonele-jam & # 8211 om te onthouden hoe je een jam maakt!

Gogonelles zijn onrijpe rode aubergines. Ze kunnen groen of licht roodachtig zijn.

De technologie van deze jam verschilt tot op zekere hoogte van de technologie van de meeste jam, en we zullen op het juiste moment ontdekken waarom.

Tegenwoordig geven zowel op YouTube als op Google een handvol dames en heren "met liefde voor de keuken" les in het maken van jam zonder het te weten, zonder te beseffen dat wat ze anderen willen leren geen zoetigheid heet. Het kan in allerlei soorten worden genoemd: jam, pasta, pap, torocale, zbleat, chitonag, alleen zoetheid nee, want jam moet noodzakelijkerwijs aan bepaalde voorwaarden of eisen voldoen die onze moderne keukens niet kennen. Ze hebben nog nooit van hun leven gezien hoe een lieve, authentieke en graad 10 (tien) zoetheid eruit ziet, zoals bij mijn moeder thuis.

Een hardwerkende en wijze oude vrouw van het platteland is duizend keer vaardiger dan het stel koks en koks op internet, die denken dat alles wat vliegt wordt gegeten, of dat uien kaas zijn. Ik heb er niets mee te maken, maar eerst uitvinden, en dan les geven, zonder schade aan te richten in de portemonnee van mensen en wantrouwen onder jongeren.

De jam heeft gevestigde en gearrangeerde technologische regels. Niet iedereen kan echte jam maken.

Verder ga ik in op de definitie van zoetheid en de verplichte eisen waaraan het moet voldoen.

Jam is een product ongegeleerd, verkregen door het fruit in suikersiroop te koken, met als doel het product te concentreren. Om de houdbaarheid van het product te garanderen, moet de jam 72-75 graden Brix of refractometrisch bereiken (wat de suikerconcentratie in de bereiding weergeeft), geproduceerd door de suiker die van nature in het fruit aanwezig is, maar vooral door toegevoegde suiker.

Daarom moet voor fruitjam de netto hoeveelheid fruit meestal iets lager zijn dan die van suiker, nooit minder suiker dan fruit, want dan is het geen jam meer, maar iets anders (bijvoorbeeld jam).

De suikerconcentratie wordt gemeten met een refractometer of door test op een plaat.

De jam moet hele vruchten of stukjes fruit bevatten onbeschadigd, van vergelijkbare grootte in dezelfde container, gelijkmatig verdeeld in de siroop, goed doordrenkt met siroop, vruchten met een kleur die de natuurlijke kleur zo dicht mogelijk benadert, niet-gegeleerde en niet-gesuikerde stroperige vloeistof.

 • fruitbreuk en transformatie in pap (zoals we overal zien)
 • oxidatie (zwart worden) van het fruit voordat het in de siroop wordt gebracht (door nalatigheid of incompetentie)
 • suikervorming en gelering
 • fruit rimpels
 • het fruit naar de oppervlakte van de siroop brengen
 • schimmel (te weinig suiker en verkeerd wassen van potten).

Dit zijn de redenen die mij ertoe brachten om methodisch en correct te presenteren het recept voor gogonele jam (maar ook andere zoetigheden), zoals ik bij mijn moeder thuis zag, en later bij de scheikundigen in de voedingsindustrie.

Opmerking. Om succesvolle jam te verkrijgen, worden ze meestal in ten minste twee delen gekookt, met een pauze van één dag ertussen, om tijd te hebben om het plasmolyse-fenomeen te laten plaatsvinden. Ik begreep toen niet waarom mijn moeder de jam twee keer kookte. Slechts één keer gekookt, de zoetheid is vatbaar voor afgifte, alleen realiseren we ons niet.

Laten we de theorie verlaten en verder gaan met onze zoetheid.

 • 2 kg gogonele, netto gewicht, gewogen na reiniging, in blokjes gesneden, gekookt in azijn en goed uitgelekt
 • 2,4 kg kristalsuiker + 1 liter water om de siroop te verkrijgen + 15 g citroenzout
 • 1 liter witte azijn van 9 0 + 3 liter water (een deel azijn + 3 delen water) om de kokende vloeistof van de gogonele-blokjes te verkrijgen, om uit te harden
 • kern van 2 mollige citroenen, in plakjes gesneden en geschild
 • 2 eetlepels citroenschil (alleen gele kant) in dunne plakjes gesneden
 • 2 vanillestokjes, gespleten en fijngehakt
 • 6 teentjes
 • 2 gemalen kaneelstokjes
 • 2 stuks steranijs
 • 1 eetlepel gehakte gember julienne.

Was de dumplings, halveer ze, verwijder de steeltjes, verwijder de zaadjes, laat het sap uitlekken, spoel af met koud water en snij in uniforme blokjes.

Kook in een grote roestvrijstalen pan 1 liter witte azijn van 9 0 samen met 3 liter water (1 deel azijn + 3 delen water). Wanneer de vloeistof begint te koken, voeg je de in blokjes gesneden gogonele toe, meng je licht met een lepel en laat je het ongeveer 1 uur koken, giet dan alles in een grote zeef en spoel de blokjes af met veel koud water, tot de geur van azijn komt van hen. Giet af in een zeef, waarbij de jamsiroop wordt bereid uit 2,4 kg suiker, 1 liter water en 15 gram citroenzout. Kook 2-3 minuten, niet meer (de suikerconcentratie is al hoog) neem het schuim indien nodig, voeg dan de in blokjes gesneden gogonele toe, evenals de andere ingrediënten bereid zoals hieronder weergegeven, en meng voorzichtig.

De citroenen worden heel goed gewassen, afgeveegd met een schone handdoek en schoongemaakt met een geel schilmes, dat fijn wordt gesneden.2 eetlepels worden aan de jam toegevoegd, de rest wordt bewaard met suiker en alcohol. De witte schil wordt verwijderd.

De geschilde citroenen worden eerst in de lengte in vieren gesneden, daarna wordt elk kwart in schijfjes gesneden en met jam aan de pan toegevoegd. De zaden worden verwijderd.

Gember wordt schoongemaakt, gewassen, julienne gesneden en in jam gedaan.

De kruiden (kruidnagel, gemalen kaneel, gehakte vanillestokjes, steranijs) worden in een gaasje gebonden en met jam in de braadpan gestoken om hun werk te doen.

Meng alles licht en laat 8-10 minuten sudderen. Zet het vuur uit, dek de pan af met een deksel en laat het staan ​​tot de volgende dag (zodat plasmolyse kan plaatsvinden) waarna het weer 40-50 minuten op de juiste temperatuur wordt gekookt. Neem het schuim wanneer het zich vormt. Als het is uitgehard en een zeer aangename uitstraling en geur heeft, zet u het vuur uit, verwijdert u het gaasje met de gebruikte kruiden en laat u de jam afkoelen, afgedekt met een vochtige handdoek.

Was en verbrand de potten waarin we de jam zullen doen, droog het in de oven.

Als de jam is afgekoeld, doen we deze in potten en vullen ze tot de bovenkant. Over de jam leggen we eerst een rond gesneden stuk folie ter grootte van de opening van de pot (direct op de jam geplakt) en daarna schroeven we de deksel of nieten we de pot.

Sterilisatie is niet meer nodig. De jam die op deze manier wordt gemaakt, blijft jarenlang in goede staat.

Opmerking. De jam wordt altijd koud in potten gedaan, niet heet, niet verscholen tussen dekens, niet met de potten ondersteboven (om ons te laten werken en er interessanter uit te laten zien.) zoals aanbevolen door alle "specialisten" tegenwoordig, want je kent het spreekwoord: alleen papieren bloemen zijn bang voor regen. Goed gemaakte jam vereist geen sterilisatie of andere bindende maatregelen. Het is nooit kapot gegaan.

De jampotten zijn gelabeld en bewaard op een schone, droge, koele en donkere plaats.


GOGONE ZOET recept. De aubergines worden gewassen en er wordt een klein dekseltje rond de ruggengraat gesneden. Giet de zaden af ​​met een theelepel.

Verbranden in kokend water gedurende 4-5 minuten, drie keer. Verwijder en plaats met de snijkant naar beneden, om goed uit te lekken.

GOGONE ZOET recept. Water, suiker en citroensap worden gekookt tot een goed gebonden siroop is verkregen. Voeg de aubergines toe en kook nog 25-30 minuten op laag vuur, waarbij je af en toe het schuim opvangt dat zich op het oppervlak vormt. Voeg tegen het einde de vanille-essence toe.

De groene auberginejam wordt heet in de gewassen en gesteriliseerde potten gedaan. Voor een nog betere smaak kunnen de aubergines gevuld worden met walnotenpit, gember en citroen- of sinaasappelschilreepjes.

GOGONE ZOET recept. Groene aubergine jam kan worden geserveerd met vers zelfgebakken brood of kan worden gebruikt voor crèmes en gebak.


Gogonele-jam (recept)

Ik had ooit een gogonele-jam geproefd. Ik weet niet waar. Wat zeker is, is dat ik het leuk vond en er een tijdje niet aan gedacht had. Ik heb in de loop der jaren ook naar de recepten gekeken, maar ik durfde het niet te doen omdat ik het minutieus vond. Dit jaar ontving ik echter van iemand een aantal gogons uit het land, waaronder een aantal zeer, zeer kleine. Het was het moment waarop het me deed denken aan de zoetheid van groene aubergines en ik besloot het te doen. Omdat de gogonele op een tafeldruif leek, hoefde ik niet te gaan zitten en die vloeibare kern met zaden schoon te maken, dus het was veel eenvoudiger. Gezegd en gedaan!

Ik gebruikte in mijn recept 3,2 kg gogonele (gewogen na te zijn schoongemaakt en gesneden), 1,3 kg suiker, twee ampullen vanille-essence en het sap van twee citroenen.

Ik waste de donuts en sneed ze in vieren. Ik liet ze uitlekken en maakte de siroop. In het bad dat ik van mijn grootmoeder heb geërfd, heb ik 4 kopjes water gedaan, ongeveer 1 liter. Ik heb de suiker toegevoegd en laten indikken en op laag vuur een ingedikte siroop vormen. Als de siroop gevormd is, voeg je de gehakte gogonelles toe. Houd er rekening mee dat als u grotere gogons gebruikt, deze in vier moeten worden gesneden en de kern met de zaden moet worden verwijderd en pas daarna wordt gesneden. Anders wordt de jam te waterig en kook je hem een ​​halve dag.

Ik kookte het ongeveer 90 minuten, in het begin op middelhoog vuur en aan het einde op zeer laag vuur. Bij schuimen moet het met een spatel worden ingenomen. Hij deed me bijna niets. Ik weet de uitleg niet. Hoe weten we wanneer de jam klaar is? Allereerst begint het aan de hand te voelen, als je het met de lepel mengt, of de jam begint in te dikken. Het kan echter niet minder dan een uur duren voordat dit gebeurt. Vergeet niet af en toe te roeren!

Zodra je voelt dat de textuur dichter wordt, begin je met het testen van de zoetheid als deze afkoelt. Neem de siroop met een lepel en giet een druppel op een bord dat schoon, droog en zo koud mogelijk is (je kunt het zelfs even in de vriezer bewaren). Als de druppel hard wordt, op zijn plaats blijft, gelatineachtig en niet lekt, betekent dit dat je het einde nadert.

Als de jam bijna klaar is, voeg je het citroensap en de vanille toe en laat je het nog een paar minuten koken. De jam wordt vervolgens in gesteriliseerde potten gedaan, zorg ervoor dat je goede deksels hebt die niet in een vacuüm draaien en de pot goed afsluit. Zet de jam warm, vul de pot goed, doe de deksel erop, draai hem goed vast en plaats de potten vervolgens op een theedoek, met de onderkant naar boven, dwz ondersteund op het deksel.

Deze gogonele-jam is heerlijk. Het lijkt mij qua smaak erg op groene walnoten. Ik zag dat sommige mensen er allerlei smaken in stopten (anijs, kruidnagel), maar wij kunnen het niet zo goed vinden met deze smaken, dus ik wilde het het liefst zo simpel mogelijk maken. Ik denk dat het een beetje zoet is geworden. Ik denk dat de gogonele hetzelfde is als andere vruchten, het hangt een beetje af van hoe zuur ze zijn, dus je kunt ze beter proeven en, als ze niet erg zuur lijken, de hoeveelheid suiker verminderen. Vind je de jam later te zuur, dan kun je gemakkelijk 100-150 g suiker toevoegen. Ik daag je uit om het recept uit te proberen en vertel me of je het lekker vindt!

Welke andere unieke recepten van gogonele kun je me aanbieden?


Recepten

Doe de helft van het water in een pan (4-5L), aan de kook.
Was en snij ondertussen de gogons in 2-4, afhankelijk van hoe groot ze zijn, en verwijder de zaadjes. We zetten de gogonele in een RVS/metalen zeef.
Als het water kookt, doe je de gogonele met de zeef, gebroeid voor 10 & # 8217. Verwijder de gogonele met zeven en laat ze onder een stroom koud water stromen en laat ze uitlekken.
Doe water, vanille en suiker in een kookpot om de siroop te vormen. Maak intussen de schil van de gogons schoon en als de siroop gebonden is, voeg je de gogons en het citroensap toe. Laat het koken tot de jam bindt, ik kookte ze 70 & # 8217 en van tijd tot tijd verwijderde ik het schuim. Voordat 5 & # 8217 klaar was, voegde ik de kleurstof toe.
Terwijl de jam kookt, bereiden we 5 potten van 375 g (wassen/drogen). Als de jam goed genoeg is uitgehard, doen we hem warm in de potten, doen de deksels erop en leggen ze in bedden tot de volgende dag, wanneer we ze labelen en in de voorraadkast bewaren.


Het klinkt misschien vreemd, maar de zoetheid van groene tomaten (gogonele) is sensationeel.

Het is 100% natuurlijk, er worden geen conserveringsmiddelen, geleermiddelen of andere producten gebruikt, behalve fruit (tomaten worden als fruit beschouwd, hoewel ze als groenten worden gegeten), suiker en lamiae-sap. Voor de smaak heb ik kaneel en Tonka gebruikt. Als je de smaak niet hebt of niet lekker vindt, gebruik ze dan niet.

Groene tomatenjam is perfect voor het ontbijt met boter, maar ik raad het vooral aan voor sandwiches (crostini) met ricotta, geitenkaas, prosciutto of gegrild rundvlees.

De zoet-zoute combinatie zal een aangename verrassing zijn voor de smaakpapillen.

Ik heb een kleine hoeveelheid voorbereid, het was een experiment, maar het resultaat is zo goed dat ik een veel grotere hoeveelheid zal maken voor de winter.

Van de groene tomaten heb ik ook de gogonele gemaakt Moldavische salade, het recept uit mijn kindertijd, toen ik mijn zomervakantie doorbracht in Vrancea.

Ze maken ook een aantal geweldige augurken van gogonele: gepaneerde gogonele. Je kunt het recept zien hier.

In Vrancea, bij mijn tante, had ik een favoriete speeltuin, naast het standbeeld van Suvorov. Op een dag draaide ik me om en sneed mezelf in een scherf. Een van de meisjes rende naar de dichtstbijzijnde tuin en kwam terug met een groot rood blad. Hij deed het op mijn wond. Ik weet niet of het goed was of niet, ik had geen gesteriliseerde wond. Het idee is dat ik niet besmet raakte en tot ik thuiskwam, 1 km verderop, bloedde ik niet meer. Toen mijn tante me zag, viel ze flauw. Ik heb het vlees 1 cm diep laten snijden. Maar ik genas snel.

Het recept voor groene tomatenjam (gogonele) is heel eenvoudig, makkelijk te maken en snel klaar. Er zijn geen andere bereidingstechnieken voor nodig dan een jam of een jam van een ander fruit.

Als je wilt zien hoe je groene tomatenjam maakt, nodig ik je uit om de bereiding stap voor stap te volgen die wordt beschreven in fasen, geïllustreerd met afbeeldingen die je zullen helpen het recept te reproduceren.

INGREDIËNT:

(voor een pot van 250 ml)

sap van 1/2 lamiae & #8211 geraspte schil ervan

1/2 tonka & # 8211 rasa & # 8211 optioneel

Was de vers geplukte tomaten, verwijder de steeltjes en snijd de schil terwijl we de aardappelen schillen. We snijden ze doormidden, verwijderen de ruggengraat en hakken ze vervolgens in blokjes.

Doe de suiker erop en laat ze ongeveer een uur staan. Gedurende deze tijd zal zich de siroop vormen waarin we de jam koken. Voeg het citroensap, de geraspte citroenschil toe en breng op laag vuur aan de kook tot de valtest geslaagd is (doe een beetje jam op een bord: als het dik is en niet druipt, is het klaar).

Het zal in het begin schuimen, dus wees voorzichtig om het te verwijderen. Als we het schuim niet meer verwijderen, kunnen we geraspte tonka en kaneel toevoegen. Laat het sudderen en roer vaker tegen het einde van de kookperiode.

We gieten hete jam in schone, droge en gesteriliseerde potten die we meteen afsluiten met deksels. Draai de potten gedurende 15 minuten met het deksel naar beneden en breng ze vervolgens naar de normale positie. Bedek ze met een deken of dikke keukenhanddoeken om zo langzaam mogelijk af te koelen.


Elena's keuken

Ik weet dat er veel recepten zijn, maar ik kom met dit voorstel waarvan ik hoop dat het je zal aanmoedigen om het te proberen. Afgezien van de versie met "limoenmelk" als substantie voor het behandelen van gogonele-blokjes, is dit het beste recept dat ik heb gemaakt. Ik was schatplichtig aan dit recept, maar bij gebrek aan tijd kwam ik er nu pas mee in een acceptabele vorm van presentatie. Voor alle snoepjes, maar vooral voor snoep, specificeer ik, absoluut nodigMet speciale toewijding aan Boscodina, voor het waarderen van de zoetheid die haar werd gestuurd, en de Maniac Chef voor zijn wedstrijd met en over conserven.

17 opmerkingen:

Ik heb ook gogonele-jam gemaakt, maar die heb ik direct bij de suiker gedaan en daarna gekookt. Ik deed ze niet in water met kalk en ik onderwierp ze niet aan een andere behandeling. Ik ben tevreden met wat eruit is gekomen, zowel qua uiterlijk als smaak. Toeval: ik heb ze vandaag ook op de blog gezet. :)
Wat betreft de groentejam, waar je het in een andere post over had. denk dat er in Suceava bijvoorbeeld al honderden jaren jam van tomaten, gogonele, wortelen en zelfs komkommers wordt gemaakt. Je weet niet of iemand hier last van heeft gehad. En pruimenjam of mayonaise kan schadelijk zijn, als je denkt dat pruimen 20% koolhydraten bevatten. Alles is met mate.

Denken met vreugde! Ik wist hetzelfde van groentejam en jam, maar daar zijn nu verschillende meningen over. Maar ik denk ook dat alles met mate is. Je recept ziet er dodelijk uit en is veel gemakkelijker te maken, dus ik herinnerde het me.

Ik heb je bijzondere recepten gemist! Ik hou echt van de groene walnotenjam, dus dit recept verleidt me erg. Maar ik hoop tijd te vinden om het te testen :)

interessant! Het is de eerste keer dat ik van gogonele-jam hoor.

Gefeliciteerd met je verjaardag en een goede gezondheid!

Mijn lieve Chinese meisje Allereerst gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben blij je te "zien", heel erg bedankt voor bezoek.PS. Ik kook al zo'n 20 jaar in Wok en we houden allebei erg van Aziatisch eten. Te tzuc dulce, in vriendschap, Cami

Wauw..Elena! Je hebt me klaargemaakt. :)
Het ziet er echt goed uit en het ziet er niet eens ingewikkeld uit!
Ik heb dit soort jam nog nooit geproefd, ik heb de kans niet gehad, maar als je zegt dat het naar groene walnoten smaakt. Ik dans al op het toetsenbord!

Welkom terug, Elena, ik vroeg me echt af waar je de afgelopen maand bent verdwenen. :)))))))))

Heel lekker, ik heb al heel lang niet meer gegeten, mijn moeder maakte het vroeger als kind, het heette chitra-jam. ik knuffel je

Kadia, het is het proberen waard. Ik denk dat dit je zal herinneren aan de jam van groene walnoten en je zal redden van de rommel van het koken. Je kunt een fruitige azijn gebruiken voor degenen die toegang hebben tot dergelijke opties, maar geen wijn.

Giovanna, in Bucovina is iets heel gewoons, dat ding met groentejam. En de pruimenmagie, gemaakt als jam in de oven, is een bijzondere delicatesse. Het heeft een vage rooksmaak, maar het is dicht en smeert uit op een broodhoek en wordt tussen twee spelletjes door genoten, beter dan wat dan ook, vooral als je een kind bent.

Chef-kok, heel erg bedankt!

Ana-Maria, zoiets moet je proberen, juist omdat ze niet erg voorzichtig is. En voor sommige van de pannenkoeken die je met finetti hebt gemaakt, is het heel geschikt.

Laura, ik ben blij dat ik terug ben. Ik heb je gemist, maar ik moest over deze periode heen.

Yafa, ik ben blij dat ik je een prettige herinnering heb gegeven! Iedereen heeft de indruk dat deze jam of jam nu is uitgevonden, maar dit is niet het geval.

De enige die ik niet heb geïntroduceerd en waar ik niet over heb gesproken, is de hete peper. Dat is heel bijzonder en het is de enige die ik korting en gebruik voor steakjacht.

Vorig jaar heb ik het voor het eerst gemaakt en ik vond het erg lekker, ik maak het zo eenvoudig mogelijk, snijd de gogonela's, meng ze met suiker en op het vuur ermee, plus kruiden, vooral gember, het is sensationeel in snoep en meer.
Dit jaar heb ik tot nu toe combinaties gemaakt met watermeloen, appels, courgette en hete pepers, omdat mijn gember op was en ik zei dat het een pittige toets had.
Alle combinaties zijn goed gelukt.
Dit jaar, met een rijke oogst in de tuin, heb ik veel om mee te experimenteren en internet helpt me veel, ik vind allerlei soorten inspiratie.


Goggle jam

Was de gogonelles, snijd ze in blokjes en doe ze in een pan met de suiker en het water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen. Schil een pompoen, rasp hem en pers het sap uit. Schil een pompoen, rasp hem en hak hem fijn. Leg alles over de gogons en kook nog 20 minuten of tot de siroop bindt. Breng over naar potten en sluit af.

Wat gebeurde er met deze jonge mensen nadat ze deze banale foto hadden gemaakt! Rebecca, het meisje op de foto, was voor het leven getraumatiseerd

Andere recepten


Video: Reteta - Dulceata de gogonele (Januari- 2022).